Open Monumentendag Amersfoort


Voor Open Monumentendag 2018 is als landelijk thema gekozen: ‘In Europa’. In Amersfoort zal de Open Monumentendag dan ook in dit thema staan. We sluiten daarmee tevens aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed dat in 2018 wordt ‘gevierd’. We zullen extra aandacht besteden aan de invloed van Europa op Amersfoort. Hierbij kunt u denken aan architectuurstromingen uit Europa. Amersfoort telt namelijk verschillende monumenten, die sterk onder invloed van bouwstijlen uit andere Europese landen ontworpen en gebouwd zijn. Tevens heeft onze stad historische gebouwen waarin bouwmaterialen gebruikt zijn, die afkomstig zijn uit verschillende delen van Europa. Een derde onderwerp, waaraan we graag aandacht willen geven tijdens de Open Monumentendag, zijn de sporen die herinneren aan Europese machtsverhoudingen door de eeuwen heen. Deze drie invalshoeken zult u terugvinden in de programmering van de Open Monumentendag in Amersfoort. Het programmaboekje is enkele weken voor de Open Monumentendag te verkrijgen bij VVV en meerdere boekhandels in de stad.
Ook dit keer zullen de juniorgidsen weer actief zijn in Amersfoort. Er zijn twee locaties waar u op zondag 9 september a.s. kunt deelnemen aan een rondleiding die wordt gegeven door een juniorgids namelijk de Mariënhof en het Oude Stadhuis.
Kortom er is weer genoeg te doen in het weekend van 8 en 9 september 2018. Voor de laatste actuele informatie kunt u onze website in de gaten houden, maar ook op Facebook en Twitter, kunt u ons volgen.
Wij hebben er al zin in en hopelijk zien we u op 8 of september 2018 in onze mooie stad.
Graag tot ziens!
Bestuur en Comité van de Open Monumentendagen in Amersfoort  • Delen via 

Algemene informatie