Open Monumentendag Kampen


Kamper Kogge
Kamper Kogge

Zaterdag 13 september is het Open Monumentendag in Kampen. Het thema is dit jaar ‘Op reis’.

Er is tijdens Open Monumentendag speciale aandacht voor monumenten, locaties en activiteiten die met het thema reizen te maken hebben. In de gemeente Kampen zetten veel monumenten hun deuren open voor het publiek. Zo is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Kamper Kogge bij de Koggewerf of aan het stationsgebouw van het Kamperlijntje. Ook in IJsselmuiden, ’s-Heerenbroek, Wilsum, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats.

Speciaal voor Open Monumentendag is in verband met het thema ‘Op reis’ een brochure in de vorm van een paspoort ontwikkeld. In dit paspoort staan de monumenten en activiteiten vermeld, die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. Het paspoort wordt begin september huis-aan-huis in de gemeente Kampen verspreid en is daarna zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij verschillende deelnemers, het stadhuis en Tourist Infopunt Kampen (Boekhandel Bos). U kunt het paspoort ook downloaden op deze pagina: http://www.kampen.nl/artikel/opreis.htm

Bezoekers van Open Monumentendag kunnen op eigen gelegenheid de verschillende locaties bezoeken. Zowel in de binnenstad van Kampen als in het buitengebied zijn talloze wandel- en fietsroutes aanwezig. Routes zijn verkrijgbaar bij Tourist Infopunt Kampen (Boekhandel Bos), Oudestraat 41-43 in Kampen. Ook in het buitengebied worden activiteiten georganiseerd, zoals optredens van het popkoor Singstars dat met een oldtimerbus rondreist.

Meer informatie: http://www.kampen.nl/artikel/opreis.htmAlgemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
Tourist Infopunt Kampen (Boekhandel Bos)
Oudestraat 41-43
8261CD Kampen
038 3392639
email
website

Datum
zaterdag 12 september

Thema
Kunst & Ambacht