Word vrijwilliger!


Het leuke is dat u als vrijwilliger in uw eigen stad of dorp aan de slag kunt. Het levert u in ieder geval een bijzondere ervaring op. U ontmoet veel mensen met dezelfde interesses, zowel medevrijwilligers als bezoekers aan Open Monumentendag. Soms levert het zelfs waardevolle contacten op. En naast het feit dat u misschien iets van elkaar kunt opsteken is de kans groot dat u nog meer te weten komt over de geschiedenis van uw eigen omgeving.

Er zijn verschillende manieren waarop u zich vrijwillig kunt inzetten voor Open Monumentendag:

  • Sluit u aan bij het comité van uw gemeente
    Dit is een kleine groep vrijwilligers die gedurende het hele jaar actief bezig is met het voorbereiden van het evenement in de eigen gemeente. Het comité stelt het programma samen, onderhoudt contacten met monumenteigenaren, scholen, pers, vrijwilligers enzovoort.
  • Meld u aan als vrijwilliger voor Open Monumentendag
    Dit is een grotere groep vrijwilligers. Zij helpen in de week voorafgaand en in het weekend van Open Monumentendag zelf. Zij zorgen bijvoorbeeld voor het uitzetten van routes langs monumenten, het geven van rondleidingen of het verspreiden van promotiemateriaal.

We begroeten u graag. Meld u nu aan via het deelnameformulier waarop u kunt aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Let op: de organisatie van Open Monumentendag Amsterdam heeft een eigen deelnameformulier, dit kunt u hier vinden.