Dorpskerk met kerkhof

Van het huidige kerkgebouw vormt de romaanse tufstenen toren uit de 12e eeuw het oudste gedeelte. Het laatgotische koor met zijn netgewelf stamt uit de 16e eeuw, terwijl het eenbeukige schip uit de 19e eeuw dateert. Kerk en toren zijn in 1949 en 1964 gerestaureerd. In en om de kerk zijn eeuwenlang mensen begraven. Voorname lieden kregen een plaats onder het schip of in de grafkelder onder het koor, de anderen kwamen buiten op het kerkhof, de “friedhof”, te liggen. Binnen vragen de indrukwekkende rouwborden van de grafelijke families De Reede en Bentinck van Middachten om aandacht, evenals de gravenbank, nog steeds eigendom van Middachten.

Activiteit: Duo expositie met werk van Mark Kramer (1973), afgestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag en van Marco Arwert (1969), die zijn opleiding volgde aan de Academie voor Beeldend Kunstonderwijs in Kampen.
Twee kunstenaars die beiden beïnvloed zijn door Zero Art (de Europese variant van Colorfield Painting) in het algemeen en door de Nederlandse Nul Beweging in het bijzonder. Zij tonen eigentijds, ingetogen werk dat zich moeiteloos voegt in de verstilde dorpskerk van Ellecom.
Meer informatie is te vinden op www.markkramer.nl en op www.marcoarwert.blogspot.nl.

TypeReligieus erfgoed
SubtypeKerk
StatusRijksmonument
  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Adres
De Friedhof 6
6955BP Ellecom

Openingstijden
zaterdag 8 sep 11:00 - 17:00 uur
zondag 9 sep 12:00 - 17:00 uur