Onze partners


Open Monumentendag dankt haar 30-jarig bestaan mede aan de vele partners die hun naam aan ons hebben verbonden. Zonder hun support zou Open Monumentendag onmogelijk zijn. In het bijzonder alle regionale comités, vrijwilligers en monumenteneigenaren die dit evenement jaarlijks tot een succes maken.

Onze grootste partner is de BankGiro Loterij. Zij heeft zich voor vijf jaar aan ons verbonden als hoofdpartner van Open Monumentendag. Daarnaast is het Nationaal Restauratiefonds al 30 jaar aan Stichting Open Monumentendag verbonden. We noemen ook het Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernard Cultuurfonds, VSBfonds, Mondriaan Fonds en Donatus.

Ook ontvangen wij nu regionale steun; de provincies Drenthe, Overijssel en Utrecht hebben zich voor 2016 verbonden aan Open Monumentendag en de regionale Open Monumentendagen, net als de stad ‘s Hertogenbosch.

En natuurlijk vergeten wij niet de vele belangrijke relaties voor Open Monumentendag. Dankzij onze goede samenwerking kunnen we het evenement telkens weer versterken: Nederland Monumentenland, Nederlandse Vereniging voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, Erfgoedvereniging Heemschut, Nationale Molendag, Nationale Orgeldag, de Nederlandse Restauratiebeurs, Wiki Loves Monuments, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Rijksgebouwendienst, Vereniging Natuurmonumenten, Geldersch Landschap, Vereniging Hendrick de Keyser, BOEi, vereniging De Hollandsche Molen, de Hollandsche Waterlinie, Staatsbosbeheer, ANWB en De 12 Landschappen.

Dank voor de constructieve samenwerking. Uw onuitputtelijk enthousiasme en niet aflatende positieve energie geven ons telkens opnieuw de inspiratie en mogelijkheden om Open Monumentendag ieder jaar tot een succes te maken.