Activiteit

3e Grenzeloze Molendag

Zo
In verband met Covid-19 zijn verschillende molens alleen virtueel te bezoeken en is grensverkeer beperkt, zie http://www.grenzelozemolendag.com/deelnemende-molens/

Adres

Keenterstraat 1 A, Weert

In het kort

  • Molens vertellen hun verhaal
  • Aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens
  • Fiets- en autoroutes beschikbaar

Tijd(en)

zo 13 sep. 10:00
Reserveren

Op de grens van Nederlands en Belgisch Limburg (en een stukje Brabant) ligt het grensoverschrijdende landschap GrensPark Kempen~Broek. Een uitgestrekt natuurgebied, groter dan de Veluwe, dat eigenzinnige droge en natte natuurgebieden combineert met verrassend erfgoed. Zo telt GrensPark Kempen~Broek liefst 47 windmolens en watermolens.
Moleneigenaren, molenbeheerders, molenaars en molenvrijwilligers binnen Kempen~Broek zijn sinds 2015 verenigd in MolenNetwerk KempenBroek. Een samenwerking bedoeld om het bijzondere molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek op de kaart te zetten en het draagvlak voor het beheer en behoud van dit bijzondere erfgoed te verbreden en verdiepen.
Sinds 2017 organiseert MolenNetwerk Kempen~Broek, in de jaren waarin Open Monumentendag in Nederland en Vlaanderen qua datum samenvalt, gezamenlijk de Grenzeloze Molendag. Dat maakt van dit molenevenement, waaraan telkens zo’n 20 tot 25 molens meedoen, een van de weinige grotere grensoverschrijdende activiteiten tijdens Open Monumentendag.
Dit jaar hopen we de 3e editie van de Grenzeloze Molendag te kunnen houden. Windmolens en watermolens uit de Belgische gemeenten Maaseik, Kinrooi, Bree, Bocholt, Pelt en Hamont en de Nederlandse gemeenten Cranendonck, Nederweert, Weert en Leudal openen de poorten van hun monumenten.
De deelnemende molens, het programma per molen en de (thematische) fiets- of autoroutes zijn te vinden op de website. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale molen speurtocht langs een aantal molens.

Wist je dat?

Er is ook een speciale molen speurtocht voor gezinnen met kinderen.

Deel deze activiteit

Adres

Keenterstraat 1 A, Weert

In het kort

  • Molens vertellen hun verhaal
  • Aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens
  • Fiets- en autoroutes beschikbaar

Tijd(en)

zo 13 sep. 10:00
Reserveren
bekijk alle activiteiten in
Weert
Instagram
Hashtag #OMDWeert2020