Activiteit

43.1 Expositie Kunstkameraden®

Programma
Za
Zo

Adres

Markendaalseweg 75, Breda

Tijd(en)

za 11 sep. 10.00-17.00
zo 12 sep. 10.00-17.00

Expositie kunstwerken kinderen azc Gilze

Tijdens de open monumentendagen van 11 en 12 september laten de kinderen van azc Gilze hun kunstwerken zien in Lighthouse Studio.

Kunst verbeeldt. Kinderen uit het azc Gilze hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen over hun vlucht naar Nederland en hoe het is om binnen een azc te wonen en naar school te gaan. De kinderen laten via een kunstvorm zien wie ze zijn, hoe ze zijn, wat ze willen, hoe ze hun leven zien. Samen met een kunstenaar hebben ze vorm gegeven aan een nieuw artistiek concept van hun persoonlijke verhaal.

Het eindproduct – het kunstwerk – geeft een andere kijk op hun leven dan de verhalen die we lezen in de media en een ander beeld van het leven in een azc. Het vertelt het verhaal van de jeugdigen zoals zij het zien, zoals zij willen dat het gezien wordt. Niet beschreven door een ander maar gevoed door de ervaring en inzicht van het kind, in samenwerking met de kunstenaar.

De deelnemende kunstenaars en Kunstkameraden zijn: Guusje Beeftink en An, Leonie Muller en Saba, Paul van Osch en Ron, Helen Vergouwen en Dorsa, Juup Luijten en Tina, Lise Sore en Merab, Wencke Nilsson en  Zorah, Hanneke van Heusen en Zaynab, Michiel van der Zanden en Mohamed, Claudette van de Rakt en Fatima, Helene Hoogland en Yasmin.

Bezoek de expositie in de studio van Lighthouse en ontdek de verhalen van de kinderen.

Deel deze activiteit

Adres

Markendaalseweg 75, Breda

Tijd(en)

za 11 sep. 10.00-17.00
zo 12 sep. 10.00-17.00

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Breda
Instagram
Hashtag #OMDBreda