Activiteit

4e Grenzeloze Molendag

Programma
Za
Zo
Check de deelnemende molens via www.grenzelozemolendag.com

Adres

Keenterstraat 1A, Keent

In het kort

  • Wind- en watermolens
  • In Belgisch en Nederlands Limburg
  • Grensoverschrijdende samenwerking

Tijd(en)

za 11 sep. 10:00 - 17:00 uur
zo 12 sep. 10:00 - 17:00 uur

Dit jaar zijn de molens open onder het motto: ‘mijn, jouw, ónze molen’. Op de grens van Nederlands en Belgisch Limburg (en een stukje Brabant) ligt het grensoverschrijdende landschap GrensPark Kempen~Broek. Een uitgestrekt natuurgebied, groter dan de Veluwe, dat eigenzinnige droge en natte natuurgebieden combineert met verrassend erfgoed. Zo telt GrensPark Kempen~Broek liefst 47 windmolens en watermolens.

Moleneigenaren, molenbeheerders, molenaars en molenvrijwilligers binnen Kempen~Broek zijn sinds 2015 verenigd in MolenNetwerk KempenBroek. Een samenwerking bedoeld om het bijzondere molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek op de kaart te zetten en het draagvlak voor het beheer en behoud van dit bijzondere erfgoed te verbreden en verdiepen.

Sinds 2017 organiseert MolenNetwerk Kempen~Broek, in de jaren waarin Open Monumentendag in Nederland en Vlaanderen qua datum samenvalt, gezamenlijk de Grenzeloze Molendag. Dat maakt van dit molenevenement, waaraan telkens zo’n 20 tot 25 molens meedoen, een van de weinige grotere grensoverschrijdende activiteiten tijdens Open Monumentendag.

Dit jaar hopen we de 4e editie van de Grenzeloze Molendag te kunnen houden. Windmolens en watermolens uit de Belgische gemeenten Maaseik, Kinrooi, Bree, Bocholt, Pelt en Hamont en de Nederlandse gemeenten Cranendonck, Nederweert, Weert en Leudal openen de poorten van hun monumenten.

De deelnemende molens, het programma per molen en de (thematische) fiets- of autoroutes zijn te vinden op de website www.grenzelozemolendag.com

Deel deze activiteit

Adres

Keenterstraat 1A, Keent

In het kort

  • Wind- en watermolens
  • In Belgisch en Nederlands Limburg
  • Grensoverschrijdende samenwerking

Tijd(en)

za 11 sep. 10:00 - 17:00 uur
zo 12 sep. 10:00 - 17:00 uur
bekijk alle activiteiten in
Keent
Instagram
Hashtag #OMDWeertBocholt2021