Fotograaf: Aad van Diemen / Erik van der Hoeven
 
Activiteit

62. Flora van Breda wandeling – Onkruid bestaat niet!

Programma
Za

Adres

boschstraat 22, Breda

In het kort

 • Rondleiding van ca. 1,5 uur (max 15 pers.)
 • Aanvang 10.30 / 13.30u
 • 10 minuten voor aanvang verzamelen bij de ingang van het Stedelijk Museum Breda

Tijd(en)

za 9 sep. 10.30 / 13.30u

Onkruid bestaat niet!

Dit jaar komen ecologie en erfgoed aan alle kanten samen tijdens de open monumentendagen: In de Grote Kerk zie je hoe Mandy den Elzen met klassieke technieken een ode brengt aan de verscheidenheid aan Bredase wilde plantensoorten. Dit levend erfgoed vormt een tijdsbeeld van het ecologische erfgoed van onze stad. De planten en hun verhaal worden als het ware een monument, opgedragen aan het belang van groen in een stad. Daarnaast is in de Grote Kerk ook een verscheidenheid aan bloemen en planten te zien in muurschilderingen en beelden.

Speciaal voor de Open Monumenten Dagen Breda, neemt Aad van Diemen, schrijver van het boek ‘Stadsplanten van Breda’ en lid van de Plantenwerkgroep Breda, je mee op een wandeling door Breda. Hij vertelt je tijdens deze wandeling alles over de rol van wilde planten in de parken en op de straten van Breda.

De wandeling voert je langs het monumentaal groen in Het Valkenberg en de Merkxtuin. Je komt alles te weten over oud en nieuw groen in de parken en op straat en ontdekt de rol die stadsplanten vroeger en in de nabije toekomst spelen. Aan het einde weet je: Onkruid bestaat niet!

 • Rondleiding van ca. 1,5 uur (max 15 pers.)
 • Start om 10.30 en 13.30u
 • Startlokatie: verzamelen bij de ingang van het Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22
 • Eindpunt: Grote Kerk Breda
 • 10 minuten voor aanvang van de rondleiding verzamelen

Wist je dat?

Leuk om te doen: voorafgaand aan de wandeling kan je ook een kijkje nemen in de Open studio in het museum, waar kunstenares Mandy den Elzen tijdens haar studioperiode in Next de bladeren en naalden van de boomsoorten uit het Mastbos conserveert. Ze gebruikt de ruimte ook om uit te proberen hoe ze vormen die ontstaan kan presenteren aan het publiek. Aan het einde van de wandeling bekijk je de tentoonstelling Flora van Breda in de Grote Kerk Breda, waar Mandy den Elzen met klassieke technieken een ode te brengt aan de verscheidenheid aan Bredase wilde plantensoorten. Dit levend erfgoed vormt een tijdsbeeld van het ecologische erfgoed van onze stad. De planten en hun verhaal worden als het ware een monument, opgedragen aan het belang van groen in een stad.

Deel deze activiteit

Adres

boschstraat 22, Breda

In het kort

 • Rondleiding van ca. 1,5 uur (max 15 pers.)
 • Aanvang 10.30 / 13.30u
 • 10 minuten voor aanvang verzamelen bij de ingang van het Stedelijk Museum Breda

Tijd(en)

za 9 sep. 10.30 / 13.30u

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Breda