Fotograaf: Maria van Dorst
 
Activiteit

Beklim de Luchtwachttoren Maashees

Za
Zo

Adres

Broekweg 2, Maashees

In het kort

  • Luchtwachttoren Koude Oorlog Monument
  • Kunstenaar in residence
  • Demonstraties Historisceh radarapparatuur en vliegtuigherkenning

Tijd(en)

za 12 sep. 11:00 uur - 17:00 uur
zo 13 sep. 11:00 uur - 17:00 uur

In aansluiting op het thema van Open Monumentendag 2020 heeft een drietal kunstenaars projecten ontwikkeld met de luchtwachttoren te Maashees als middelpunt. Vanuit de MCMR Luitenant-generaal Bestkazerne op de Vredepeel zijn drie luchtmachtofficieren aanwezig met historische radarapparatuur en instructies over vliegtuigherkenning.

Dit zeldzame militaire erfgoed uit de Koude Oorlog verdient meer bekendheid bij het grote publiek. Met enkele aantrekkelijke, laagdrempelige activiteiten willen we dat doel bereiken.

Erik van Maarschalkerwaard

Erik van Maarschalkerwaard studeerde architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en architectuur aan de Academie van Bouwkunst te Arnhem en Amsterdam. Hij is sinds 1990 werkzaam als architectonisch vormgever en beeldend kunstenaar. Hij woonde en werkte achtereenvolgens in Arnhem, Grave, Leunen, Vlierden en Venray en sinds 2002 in Tienray.

www.erikvanmaarschalkerwaard.nl

www.ateliertien.nl

 

Trudy Michels

Trudy Michels is gespecialiseerd in het maken van illustraties en infographics. Ze is een creatieve duizendpoot. Ze heeft een passie voor papier en de natuur. Verhalen komen door haar kleurrijke illustraties tot leven. Haar sterkste wapen is een potlood. Daarmee worden eerst concepten op papier gezet met focus op verhaal en inhoud, rekeninghoudend met doelgroep, budget en wars van modegrillen. Pas daarna op techniek en uitvoering. KISS (keep it short and simple) is daarbij een belangrijk uitgangspunt.
www.trudymichels.nl

 

Marieke Maesen

Marieke Maesen ontwikkelde al jong een fascinatie voor bevreemdende kunst, in het bijzonder voor de werken van Stjepan Zufika, Frida Kahlo en Salvador Dalí.

Trefwoorden voor haar werk zijn: Vervreemding – verbinding – synthese – organische patronen.

Ze voegt ongelijksoortige zaken samen, zodat er iets nieuws uit ontstaat. Ze combineert figuratieve en abstracte elementen in haar werk. Net als Frida Kahlo’s werk is het werk van Maesen maatschappijkritisch, maar niet agressief. Het zijn beelden van mededogen en eerlijkheid.

https://mariekemaesen.com

 

MCMR Luitenant-generaal Bestkazerne, Vredepeel

Enkele luchtmachtofficieren van deze kazerne zullen op zaterdag en zondag voorlichting geven over de werking van een historisch radarsysteem. Ook op affiches zal te zien zijn hoe dit radarsysteem vroeger werkte. Op enkele educatieve borden wordt vliegtuigherkenning geïllustreerd.

 

Wist je dat?

In aansluiting op het thema van Open Monumentendag 2020 heeft een drietal kunstenaars projecten ontwikkeld met de luchtwachttoren te Maashees als middelpunt. Vanuit de MCMR Luitenant-generaal Bestkazerne op de Vredepeel zijn drie luchtmachtofficieren aanwezig met historische radarapparatuur en instructies over vliegtuigherkenning. Dit zeldzame militaire erfgoed uit de Koude Oorlog verdient meer bekendheid bij het grote publiek. Met enkele aantrekkelijke, laagdrempelige activiteiten willen we dat doel bereiken.

Deel deze activiteit

Adres

Broekweg 2, Maashees

In het kort

  • Luchtwachttoren Koude Oorlog Monument
  • Kunstenaar in residence
  • Demonstraties Historisceh radarapparatuur en vliegtuigherkenning

Tijd(en)

za 12 sep. 11:00 uur - 17:00 uur
zo 13 sep. 11:00 uur - 17:00 uur

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Maashees
Instagram
Hashtag #