Activiteit

Dikke Tinne Festival

Za

Adres

Kerkhofstraat 2, Hattem

Tijd(en)

za 9 sep. 11:00

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen en laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, spannende battles en demonstraties. Snuffel tussen de Middeleeuwse koopwaar, proef van Middeleeuwse gerechten, verwonder je over de geneeskunde en gebruiken van vroeger en geniet van interactieve shows.

Volop te beleven
Troubadours en minstrelen laten hun klanken horen en oude ambachten komen tot leven. Interactieve straattheateracts laten je verwonderen over de geneeskunde van vroeger en jonkvrouwen en ridders hebben een kampement opgezet rondom de kerk. Hier ontdek je gebruiken van weleer en worden spannende demonstraties zwaardvechten en boogschieten geven. Wie geluk heeft mag zelfs een aantal pijlen schieten of zich in een ridder harnas steken.

Oude ambachten
Maak kennis met ijzersmeden, kalligraferen, bandweven en spinnen. Of neem een kijkje bij een touwslager, boekbinder of strovlechter.Ook Hanzekooplieden zoals bijvoorbeeld de mosterdmaker, mandenmaker, en een palingroker presenteren hun handelswaar.

Activiteiten voor de jeugd
Van zelf creatief aan de slag bij pottenbakkers en beeldhouwers of leer schieten onder begeleiding van Sint Anna Gilde.
Voor de jeugd valt er van alles te beleven. Ook is er een heel parcours met Middeleeuwse spelen zoals hoepelen, stuiver schuiven, ringwerpen en nog veel meer.

Theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaer
Het verleden komt tot leven met de vertolking van een bijzonder stukje uit de historie van Hattem. Speciaal voor het festival heeft een werkgroep de ‘Kooi van Van Wassenaer’ nagebouwd en het verhaal van de gevangenneming van Jan van Wassenaer vertaald naar een theaterspektakel. Het stuk, gaat over graaf Jan II van Wassenaer die in 1512 gevangengenomen werd door hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder Maarten van Rossum. Van Wassenaer werd opgesloten in één van de torens van het Hattems kasteel: genaamd de Dikke Tinne. Er werd een speciale kooi gebouwd waarin een bed en een tafel paste. Hierin heeft Jan van Wassenaar 2 jaar gevangen gezeten. Met een toneelspel door de stad, beleven bezoekers het verhaal van Jan van Wassenaer van zijn gevangenneming tot en met zijn vrijlating.

Deel deze activiteit

Adres

Kerkhofstraat 2, Hattem

Tijd(en)

za 9 sep. 11:00
bekijk alle activiteiten in
Hattem