Fietsroute (circa 23 km)

Fietsroute (ca. 23 km)

Tijdens de fietstocht krijgt u zeker antwoord op de vraag waarom we piramiden in de polder hebben, wat een overtoom is, waar het polderbestuur vergaderde, hoe een fruitbedrijf een natuurbedrijf werd, hoe je vanaf de Zeedijk per veer naar Brabant kon en wat een Bosmanmolen is…

De nadruk ligt op twee boerenbedrijven (gezien het thema: Boeren, burgers en buitenlui) en op de vele groepsschuilplaatsen uit WOII (ook wel foutief ‘bunkers’ genoemd). Deze hele linie groepsschuilplaatsen is pas aangewezen als gemeentelijk monument. Eén groepsschuilplaats (op het terrein van Skippy Meubel/Tankstation, aan de Provincialeweg 8A) kan ook van binnen bekeken worden en daar staan mensen van Monumentenzorg bij voor uitleg. Idem bij het boerenbedrijf aan de Van Elzelingenweg 1: Hoeve de Biesbosch. Deze boerderij is een monument en bezoekers kunnen de bijzondere schuur bekijken en uitleg krijgen van medewerkers van Monumentenzorg en de eigenaren. Dit is ook het geval bij de schuur van Hoeve Jong Dordrecht, aan de Noorderelsweg 2A. Deze schuur (hier is nu de Natuur- en Vogelwacht van Dordrecht gevestigd) is ook van binnen te bekijken. U kunt er koffie of thee met iets lekkers kopen.

Tussen deze bemande punten zijn nog veel meer bezienswaardigheden te ontdekken

U hoeft zich niet aan te melden: u kunt de route gewoon zelf fietsen (of met de auto naar de bemande punten toe rijden; er is wel beperkt parkeergelegenheid). Echter: de bemande punten op deze route zijn alleen ‘open’ op zondag 10 september, tussen 11 en 17 uur.

Op intree Dordrecht | VVV kunt u eventueel een fiets huren en natuurlijk ligt de uitgewerkte fietsroute daar voor u klaar.

  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Gemeente: Dordrecht

Adres
Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht