Activiteit

Fiets- en wandelroutes langs de monumenten in de gemeente Zuidplas

Za

Adres

's-Gravenweg 8, Nieuwerkerk aan den IJssel

Tijd(en)

za 12 sep. 10:00 uur

Ook dit jaar is er in Zuidplas weer van alles te doen, zij het in een iets bescheidener vorm dan andere jaren.

Aan de hand van verschillende fiets- en wandelroutes kun je er zelf op uit om de monumenten in Zuidplas te ontdekken. Voor de fanatieke fietser is er een route langs alle dorpen, maar er kan ook per dorp een ronde worden gefietst. Daarnaast is er een wandeling langs de monumenten rond het Korenmolengat (Zevenhuizen) en is er de mogelijkheid  langs de Rotte met de boot locaties te verkennen tussen de Pekhuisbrug en de Spoorbrug.                       

Diverse activiteiten:

In Moordrecht is de officiële opening van de DIJ beeldentuin aan het Westeinde. Tevens organiseert de Stichting Torenmuziek Moordrecht vanaf 14.30 een concert op de kerktoren. Wim Ruitenbeek (beiaard), Rudolf Weges (trompet) en Boudewijn Zwart (piano) brengen Franse chansons en diverse licht klassieke stukken. Het concert is buiten op en rond het kerkplein te horen, zodat iedereen gepaste afstand kan bewaren. In Nieuwerkerk kan je terecht bij Leefgoed de Olifant. Hier worden rondleidingen gegeven op het terrein van de oude steenplaats en ook de beeldentuin is te bezoeken. Verder zijn er rond Molen Windlust en de Steenovens bij Klein Hitland activiteiten. Ook de oudheidkamers in Moordrecht, Nieuwerkerk en Zevenhuizen zijn geopend.

Een aantal monumenten is opengesteld voor bezoek met mogelijkheid tot rondleiding. In een hoop gevallen is reserveren gewenst, kijk hiervoor in de week voorafgaand aan Open Monumentendag op de website.

Programma:

Het programmaboekje met routes en toelichting is in fysieke vorm vanaf 9 september af te halen op de volgende locaties

Moerkapelle – Dorpshuis ‘Op Moer’

Moordrecht – de Bibliotheek de Groene Venen, Albert Heijn

Nieuwerkerk – de Bibliotheek de Groene Venen, de Batavier

Zevenhuizen – de Bibliotheek de Groene Venen, Dorpshuis Swanla

Deel deze activiteit

Adres

's-Gravenweg 8, Nieuwerkerk aan den IJssel

Tijd(en)

za 12 sep. 10:00 uur
bekijk alle activiteiten in
Nieuwerkerk aan den IJssel
Instagram
Hashtag #