Activiteit

Open Monumentendag in Gulpen-Wittem

Adres

Kerkstraat 1, Wijlre

(Open) Monumentendag 2020

Monumentendag 2020 Wijlre

Misschien een ietwat vreemde aanhef, maar toch ook weer niet. Immers, ook ons Comité  Open Monumentendag kreeg bij de 33e invulling te maken met de onmogelijkheden veroorzaakt door een bijna onzichtbare ‘vijand’!

Lange tijd konden onze vergaderingen geen doorgang vinden. Toen dit wel weer mogelijk was, werd gevraagd om op een creatieve wijze om te gaan met de situatie. Dit leidde tot : ‘We gaan digitaal’ !!!

Dit betekent dat we in 2020, met Wijlre als kern, de monumenten breed aan de bezoekers willen presenteren. Nu niet open, maar wel veilig en uitgebreid. Dit opgenomen in een digitale versie van onze gebruikelijke brochure.

Breed in die zin,  dat we de landelijke trend van aandacht voor het totale erfgoed in onze aanpak hebben opgenomen. Nu uitgewerkt in een drietal wandelingen:

  1. Wandeling door het avontuur van het Wijlrese Landschap (+ 8km). Hierin veel aandacht voor ongekende geologische aspecten met dank aan geoloog Dr. Ir. W. J. H. (Wiel) Schins en Hans Creusen
  1. Wandeling Stokhem – Beertsenhoven. (+ 6km). Samengesteld door Leon Hupperichs, Niek Gossens † en Herman van de Berg. Ook dit een echte erfgoed wandeling met verrassende (ver-) gezichten.
  1. Wandeling kern Wijlre.(+ 1 ½ km). Leon Hupperichs voert de wandelaar langs de ‘traditionele’  monumenten.

Door de digitale werkwijze is het mogelijk om de wandelingen het gehele jaar uit te voeren. Daarbij doen we een oproep om reacties op te sturen, dit in de vorm van een prijsvraag.  Dit vindt U in de vorm van een aparte pdf op deze link: https://www.openmonumentendag.nl/wp-content/uploads/2020/09/Prijsvraag-en-enquête-Monumentendag-2020-Wijlre.pdf.

Ook treft U een pagina aan  met foto’s rondom het thema : Wijlre Vroeger en Nu.

We hebben ook een promotiefilmpje beschikbaar op https://www.youtube.com/watch?v=JCSbRa0hrxY.

Ons comité wenst iedere deelnemer / bezoeker/ wandelaar een wetenswaardige wandeling toe.

 

Rijkel Groenveld vz.

 

Deel deze activiteit

Adres

Kerkstraat 1, Wijlre
bekijk alle activiteiten in
Wijlre
Instagram
Hashtag #