Activiteit

Opening Open Monumentendag 2019 De Fryske Marren

Kroegentocht

Adres

Gaaikemastraat 3, Balk

‘Plekken van Plezier

Kroegentocht langs monumenten’

In 2019 staat de amusementswaarde van monumenten centraal. Anno 2019 bezit De Fryske Marren nog steeds een aantal kroegen die de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds plekken van plezier zijn.

Wij nodigen u uit om mee te gaan op kroegentocht langs die etablissementen van weleer. Hierin kregen niet alleen toonkunstenaars de gelegenheid om hun voordrachtskunsten te etaleren, maar ook hadden de bezoekers de gelegenheid om, soms van achter de toonbank, een Frysk slokje achterover te slaan.

 

Veel monumenten dragen nog de uiterlijke kenmerken van de tijd waarin ze werden gebouwd, zoals bijvoorbeeld het bijzondere kerkje waarin wij de aftrap doen van de Open Monumentendag 2019.

Tal van monumenten zijn nog objecten  waar het plezier van afstraalt. Of het nu de bouwkunst van weleer is, of het vertier dat soms plaats vond in het verborgene. De samenleving heeft altijd behoefte gehad om, hoe moeilijk het leven ook was, plezier te maken. 

 

Vroeger zocht men na de kerkdienst vrijwel onmiddellijk de kroeg op. Tegenwoordig is de kerk soms de kroeg.

 

De werkgroep Cultuur Historische Erfgoed de Fryske Marren wenst u een plezierige kroegentocht.

 

De Open Monumentendag wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Gemeente De Fryske Marren.

 

Wist je dat?

Opening Open Monumentendag 2019 om 10:00 uur in Bar Dancing Impuls, Gaaikemastraat 3 in Balk. ‘Plekken van Plezier’ Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers zal onze voorzitter mevr. Drs. Minke Hiemstra een korte presentatie geven over de inhoud van het programma en de historie van plezier in het voormalige kerkje. e.o. waarna de Stedsomropper de Open Monumentendag zal openen. Vervolgens kunt u van 11:00-16:00 uur een kijkje nemen in/bij de geopende monumenten in gemeente De Fryske Marren

Deel deze activiteit

Adres

Gaaikemastraat 3, Balk

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Balk
Instagram
Hashtag #