Activiteit

Programma Erfgoed Zeeland

Za

Adres

Looierssingel 2, Middelburg

Tijd(en)

za 11 sep. 10:00 uur

Op Open Monumentendag, een jaarlijks terugkerend evenement in het tweede weekend van september, kun je weer een kijkje bij ons binnen nemen. We nemen je dan mee naar plaatsen in ‘Het Schuitvlot’ waar veel te zien valt. Ook vertellen we je er van alles over. Voor de vijf rondleidingen door het Zeeuws Archeologisch Depot en de ondergrondse bunker is het nodig vooraf een plek te reserveren. De groepsgrootte is maximaal tien personen per rondleiding.

Programma

Een kijkje in de BB-commandopost
Onder het gebouw van Erfgoed Zeeland bevindt zich een uniek en jong ‘verborgen’ monument: een bunker uit de periode van de Koude Oorlog. Dit is de voormalige commandopost van de dienst Bescherming Bevolking. Speciaal tijdens Open Monumentendag zijn er rondleidingen door de bunker onder leiding van een gids.
Voor deze activiteit reserveer je vooraf een plek.

Zeeuwse schatten uit het depot
Beleef de oudheid in het archeologisch depot. De depotbeheerder leidt je langs alle ruimten, laat een greep uit de waardevolle collectie zien en geeft antwoord op al jouw vragen.
Voor deze activiteit reserveer je vooraf een plek.

In de leer bij de Monumentenwacht
Benieuwd hoe de werkdag van een monumentenwachter eruit ziet? Wil je meer weten over het verduurzamen van monumenten? Vraag ernaar bij de stand van de Monumentenwacht. Test daarna zelf je skills en bestijg de klimwand. Voel je je al een echte monumentenwachter? Maak dan een foto bij de selfiespot!
Deze activiteit is in een open stallingsruimte.

Ontdek meer over jouw bodemvondst
In het bodemarchief van Zeeland ligt een rijkdom aan schatten. Een deel daarvan wordt ontdekt en gedocumenteerd en gaat daarna in opslag of naar musea toe. Bekijk een aantal topvondsten die nog nooit eerder tentoongesteld zijn. Heb je zelf een archeologische schat gevonden? Neem hem mee en doe een vondstmelding bij de archeologen. Zij kunnen je er meer over vertellen.
Deze activiteit is in een open stallingsruimte.

Maak kennis met onze medewerkers
Maak kennis met het werk van onze organisatie en ga in gesprek met onze medewerkers. Vul bij de infokraam je goodiebag met Zeeuws Erfgoed – blad voor erfgoedliefhebbers en geniet van een gratis kopje koffie of thee. Voor de kleinsten is er limonade en liggen er kleurplaten klaar.
Deze activiteit is in een open stallingsruimte.

Aanmelden rondleidingen

De rondleidingen door de BB-commandopost en het Zeeuws Archeologisch Depot worden op vijf tijdstippen gehouden (10.30, 11.30, 13.00, 14.00 en 15.00 uur) en duren ongeveer 45 minuten.
De groepsgrootte is maximaal tien personen per rondleiding. Wees er snel bij, want vol=vol.

Meld je aan !

Tijdens alle activiteiten houden we rekening met de corona-basisregels van het RIVM.

Deel deze activiteit

Adres

Looierssingel 2, Middelburg

Tijd(en)

za 11 sep. 10:00 uur

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Middelburg
Instagram
Hashtag #OMD2021