Activiteit

Tentoonstelling oude ansichtkaarten met thema ‘Vermaak’

Za
VERMAAK in ansichtkaarten verbeeld

Adres

Koningstraat 38, Arnhem

Tijd(en)

za 14 sep. 12:00

Praktische informatie

  • Toegankelijk van 12.00 - 16.00 uur

Na deelname aan de Open Monumentendagen in het Huis der Provincie Gelderland in 2012 zijn de gebroeders Brink dit jaar opnieuw van de partij met hun imposante collectie ansichtkaarten van Arnhem, dit jaar met als thema VERMAAK. In de ontvangsthal van het gemeentehuis Arnhem zijn oude uitvergrote ansichtkaarten op A4-formaat tentoongesteld.

De maand september 2019 staat uiteraard in het teken van de herdenking 75 jaar Slag om Arnhem. De broers Frans en Theo Brink hebben, maar dan vanuit de stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem, eveneens een expositie ingericht bij de gemeentebalies van het gemeentehuis. Deze expositie toont foto’s (+ informatie) over een aantal herdenkingsmonumenten/kunstwerken die specifiek te maken hebben met de Slag om Arnhem in september 1944. Te bezichtigen van maandag 9 september t/m vrijdag 20 september tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Voor meer oud beeldmateriaal van Arnhem verwijzen de gebroeders Brink ook nog naar de expositie tot half oktober in het Sint Petersgasthuis. Thema: Arnhemse kerken, tijden veranderen. Er is beeldmateriaal te zien van Arnhemse kerken die een andere bestemming hebben gekregen of verdwenen zijn.

Wist je dat?

De broers Frans en Theo Brink een heel grote en bijzondere verzameling ansichtkaarten van Arnhem hebben?

Deel deze activiteit

Adres

Koningstraat 38, Arnhem

Tijd(en)

za 14 sep. 12:00

Praktische informatie

  • Toegankelijk van 12.00 - 16.00 uur

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Arnhem
Instagram
Hashtag #openmonumentendagarnhem