Activiteit

Havenkoor de Woelwaters zingt bij de Neeltje Jantje

Zo

Adres

Havendijk 1, Tiel

Tijd(en)

zo 15 sep. 12:00

Wat geeft nou nog meer plezier dan een Havenkoor dat bij ons varen monument komt zingen? Op onze Waalschokker de Neeltje Jantje zitten kunstenaars te tekenen en ondertussen worden zij bezongen door een heus havenkoor met zeemansliederen.

Havenkoor “De Woelwaters” uit het Betuwse Maurik is een gemengd koor en bestaat uit ongeveer 35 leden, waaronder 2 accordeonisten en een drummer.
Zij zingen uitsluitend Nederlandstalige zeemansliedjes en liedjes die te maken hebben met water, dijken, matrozen en andere zeelui.
Het repertoire van het koor loopt uiteen van “De Klok van Arnemuiden” en “Op de woelige baren” tot “Deze zee” van Rob de Nijs,  “Er drijven rozen op de golven” van Marianne Weber en de Nederlandse vertaling van “Sailing Home” van Piet Veerman.
Het koor bestaat sinds 15 november 1998.

In de maanden oktober t/m mei verzorgen zij hoofdzakelijk optredens en gezellige avonden in zorgcentra en verpleeghuizen in de regio Betuwe / Rivierenland. In de overige maanden bezoeken ze een aantal Shanty- en Smartlappenfestivals in het land. Ze zijn hier altijd een graag geziene gast omdat de stemming er al gauw in zit.

Het koor heeft inmiddels 3 CD’s opgenomen, namelijk :
Liedjes van de Zee (Deel 1) in 2005; Liedjes van de Zee (Deel 2) in 2007 en Woelwaters op Dreef (2014)

Op Deel 1 staan vrijwel alleen de oude bekende liedjes, terwijl op Deel 2 al merkbaar is dat we het repertoire langzamerhand uitbreiden en vernieuwen met liedjes die meer van deze tijd zijn. Op onze 3e cd hebben we deze vernieuwing verder doorgevoerd en zingen we ook 2- en 3-stemmig.

Deel deze activiteit

Adres

Havendijk 1, Tiel

Tijd(en)

zo 15 sep. 12:00

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Tiel
Instagram
Hashtag #