Geslaagde eerste Open Monumentendag Special in Gastvrij Drenthe


Op zaterdag 19 november stond de provincie Drenthe centraal tijdens de allereerste Open Monumentendag Special. Met als thema ‘Gastvrij Drenthe’ bezochten de deelnemers met een bus zeven monumenten. Privaat bewoonde huizen gingen speciaal open voor onze bezoekers en regulier opengestelde monumenten verzorgden een extra warm onthaal en een leuke activiteit om het bezoek onvergetelijk te maken.

De Open Monumentendag Special Gastvrij Drenthe bood deelnemers de mogelijkheid om bijzondere woonhuizen en boerderijen en onder andere een smederij en een molen te bezoeken, alwaar zij gastvrij werden ontvangen met een drankje, zelfgemaakte koek en andere lekkernijen. Daarnaast werden zij getrakteerd op bijzondere verhalen over de monumenten. De deelnemers reisden mee voor een ochtend-, middag- of gehele dagexcursie. Ieder monument droeg een stukje van het verhaal over de geschiedenis en cultuur van Drenthe met zich mee. Tijdens de busreis vertelde de cultuurhistorica Marga Zwiggelaar over de streek waardoor gereisd werd en over de monumenten die bezocht werden.

Projectbureau Open Monumentendag kijkt terug op een geslaagde eerste regionale editie. Wij bedanken alle eigenaren, vrijwilligers en de Provincie Drenthe voor deze memorabele dag.

Stuur mij de nieuwsbrief

De Sleutel, digitale nieuwsbrief van Stichting Open Monumentendag
  • Abonneer u gratis op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Lees meer »