Marjolein Bartels ontwerpt logo Kunst & Ambacht


Logo Kunst & Ambacht, Marjolein Bartels
Logo Kunst & Ambacht, Marjolein Bartels

Grafisch ontwerper Marjolein Bartels brengt kunst, ambacht en monumenten samen in één logo. Zij is daarmee de eerste kunstenaar die haar werk presenteert in het kader van Open Monumentendag 2015: Kunst & Ambacht.

Ontwerpwedstrijd
Stichting Open Monumentendag schrijft dit jaar een ontwerpwedstrijd uit voor het logo bij Kunst & Ambacht, het thema van Open Monumentendag 2015, voor studenten en alumni grafisch vormgeven in Nederland. Directeur Edith den Hartigh van Stichting Open Monumentendag: ‘Wij werken als Open Monumentendag graag samen met jonge, talentvolle mensen. Met de ontwerpwedstrijd geven wij hier onder andere invulling aan. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.’

Het gezicht, gereedschap & architectuur
In het logo komen de verschillende aspecten van het thema Kunst & Ambacht en de Open Monumentendag samen. Winnares Marjolein Bartels licht toe: ‘Het logo is het gezicht achter de verschillende monumenten. De binnenste vorm is het gezicht van een ambachtsman of kunstenaar. De buitenste vorm is geabstraheerde architectuur. Verschillende ambachten worden gerepresenteerd door het gereedschap: exterieur en constructie, interieur, tuin en landgoed.’. Meer informatie over Marjolein Bartels: www.marjoleinbartels.nl.

Open Monumentendag 2015
Open Monumentendag 2015, in het weekend van 12 en 13 september, staat in het teken van Kunst & Ambacht. Bezoekers kunnen tijdens deze 29ste editie van het evenement een breed aanbod aan monumenten bezichtigen, met aandacht voor vakmanschap, het (restauratie)ambacht en moderne toepassingen. Ook schilders, beeldhouwers, musici, theatermakers en andere kunstenaars vertonen hun kunsten tijdens Open Monumentendag 2015. In het kader van het thema Kunst & Ambacht wordt dit jaar samengewerkt met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE).