Open Monumentendag 2024

Comité Appingedam

 
 

Appingedam, historische stad aan het water

Jaarlijks gaan er in het historische centrum van Appingedam vele deuren open tijdens de Open Monumentendagen. Beklim de toren van Appingedam, kijk binnen in de lees verder...

Jaarlijks gaan er in het historische centrum van Appingedam vele deuren open tijdens de Open Monumentendagen. Beklim de toren van Appingedam, kijk binnen in de hangende keuken bij de Vrouwenbrug of luister naar de verhalen van een stadsgids.

De unieke hangende keukens in Appingedam zijn wereldberoemd. Maar het historische stadje is meer dan dat. Je kunt hier heerlijk ronddwalen in de sfeer van middeleeuwse grandeur. Tientallen eeuwenoude panden, inmiddels fraai gerestaureerd, herinneren nog aan de periode dat Appingedam floreerde als handelsstad (vanaf ca. 1300) en een belangrijke centrumfunctie had. De grachten, ooit noodzakelijke vaarwegen, bieden vandaag de dag vooral vaarplezier met een prachtig zicht op de oude pakhuizen.

In Appingedam en direct omgeving openen tijdens Open Monumentendag vele monumentale panden gratis hun deuren.

Er is een gratis informatiefolder met kaart & de deelnemende monumenten verkrijgbaar bij Tourist Info Eemsdelta in Appingedam, Oude kerkstraat 1 en bij de deelnemende locaties.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...