Open Monumentendag 2023

Comité Appingedam

 
 

Appingedam, historische stad aan het water

Jaarlijks gaan er in het historische centrum van Appingedam vele deuren open tijdens de Open Monumentendagen. Beklim de toren van Appingedam, kijk binnen in de lees verder...

Jaarlijks gaan er in het historische centrum van Appingedam vele deuren open tijdens de Open Monumentendagen. Beklim de toren van Appingedam, kijk binnen in de hangende keuken bij de Vrouwenbrug of luister naar het verhaal over de Blaupotfeesten.

De unieke hangende keukens in Appingedam zijn wereldberoemd. Maar het historische stadje is meer dan dat. Je kunt hier heerlijk ronddwalen in de sfeer van middeleeuwse grandeur. Tientallen eeuwenoude panden, inmiddels fraai gerestaureerd, herinneren nog aan de periode dat Appingedam floreerde als handelsstad (vanaf ca. 1300) en een belangrijke centrumfunctie had. De grachten, ooit noodzakelijke vaarwegen, bieden vandaag de dag vooral vaarplezier met een prachtig zicht op de oude pakhuizen.

In Appingedam en direct omgeving openen tijdens Open Monumentendag vele monumentale panden hun deuren. Op de locaties waar de vlag buiten hangt kun je op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur gratis naar binnen.

Er is een gratis informatiefolder met kaart & de deelnemende monumenten verkrijgbaar bij VVV Appingedam en bij de deelnemende locaties.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...