Open Monumentendag 2019

Comité Beesel-Reuver

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Beesel-Reuver en omgeving.

Comité OMD Beesel-Reuver

Ons comité bestaat uit 5 personen te weten: 3 afgevaardigden van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, één afgevaardigde namen VVV Beesel-Reuver en één afgevaardigde namens lees verder...

Ons comité bestaat uit 5 personen te weten: 3 afgevaardigden van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, één afgevaardigde namen VVV Beesel-Reuver en één afgevaardigde namens de gemeente Beesel. Deze laatste is tevens voorzitter van het comité.

lees minder

Plekken van plezier

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is van 10.00 tot 17.00 uur weer de landelijke BankGiro Loterij Open Monumentendag. Veel monumenten zijn dan gratis lees verder...

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is van 10.00 tot 17.00 uur weer de landelijke BankGiro Loterij Open Monumentendag. Veel monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor publiek. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Ook de gemeente Beesel, samen met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. IVN en VVV Beesel-Reuver, doen dit jaar weer mee en wel alleen op zaterdag 14 september.

Het thema is: ‘Plekken van plezier”. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Hoewel niet alle onderdelen passen in het thema heeft de organisatie toch weer een gevarieerd programma samengesteld dat plaats vindt in het dorp Beesel en het gehucht Rijkel.

Het programma met te bezoeken punten kunt u tussen 10.00-16.30 afhalen bij eetcafé De Troubadour aan de markt Beesel, of downloaden op www.maas-enswalmdal.nl; evenals op www.beesel.nl.

lees minder
Comité Beesel-Reuver op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Beesel-Reuver?

Ons comité bestaat uit 5 personen te weten: 3 afgevaardigden van de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, één afgevaardigde namen VVV Beesel-Reuver en één afgevaardigde namens de gemeente Beesel. Deze laatste is tevens voorzitter van het comité.
Als voorbereiding op de landelijke OMD gaan we met een afvaardiging in het najaar naar de bijeenkomst, die door de landelijke organisatie georganiseerd wordt. Hier worden de eerste ideeën opgedaan. Vervolgens komen we als voorbereiding op de organisatie van de OMD in onze gemeente een vijftal keren bij elkaar.

Na de Open Monumenten Dagen houden we altijd een evaluatie om te kijken wat ging goed en wat beter kan.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

Ons Comité OMD Beesel-Reuver is werkzaam in de gemeente Beesel, bestaande uit de dorpen Beesel en Reuver.