Fotograaf: Grote Kerk Breda Foto: Jan Korebrits
 
Open Monumentendag 2021

Comité Breda

 
 

OVER OPEN MONUMENTEN DAGEN BREDA

Open Monumenten Dagen Breda wordt georganiseerd om inwoners en bezoekers te verbinden met en bewust te maken van de waarde van Bredase(*) monumenten en het lees verder...
Open Monumenten Dagen Breda wordt georganiseerd om inwoners en bezoekers te verbinden met en bewust te maken van de waarde van Bredase(*) monumenten en het daaraan verbonden culturele erfgoed. Dit doen we vanuit de overtuiging dat het behoud van het Bredase culturele erfgoed van maatschappelijk en economisch belang is en dat we dit willen doorgeven aan volgende generaties.
Open Monumenten Dagen Breda zorgt voor een ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst en stelt inwoners én bezoekers (uit alle bevolkingsgroepen en van alle generaties) in staat zich in te leven in het verleden van haar omgeving waardoor zij zich meer bewust wordt van de eigen identiteit; zowel cultureel, als ook sociaal, politiek en economisch.
Op deze manier wil Open Monumenten Dagen Breda verbindingen tot stand brengen tussen de mensen onderling en de mensen in relatie tot hun omgeving. Dit zorgt voor trots, identiteitsversterking en sociale cohesie waardoor Breda een ontmoetingsplek is waar wederzijdse herkenning en acceptatie van verschillen mogelijk is.
Een aantrekkelijke stad die met haar rijkdom en diversiteit aan (im)materiële erfgoed niet alleen van groot cultureel belang is, maar zo ook een concurrentievoordeel voor toerisme en zakelijke ontwikkeling biedt.
Door inwoners èn bezoekers in aanraking te laten komen/verbinden met de waarde van het Bredase (im)materiele erfgoed worden deze als de belangrijkste ambassadeurs van de stad direct betrokken bij de omgang en het behoud van haar erfgoed.
Kijk voor het volledige programma op onze website: www.omdbreda.nl
(*) Daar waar Breda/stad staat wordt de gemeente Breda genoemd, dus de stad inclusief de omringende dorpen.
De Open Monumenten Dagen Breda is een initiatief van de gemeente Breda: www.breda.nl  
lees minder

Mijn monument is jouw monument

Om bezoekers alvast op te warmen voor het weekend, ligt op verschillende locaties in de stad en bij de deelnemende panden ons spiksplinternieuwe Open Monumenten lees verder...
Om bezoekers alvast op te warmen voor het weekend, ligt op verschillende locaties in de stad en bij de deelnemende panden ons spiksplinternieuwe Open Monumenten Dagen Magazine. In dit magazine vind je bijzondere verhalen en leuke inkijkjes. Je herkent het magazine aan de kleurrijke cover van de Bredase illustrator Hedof, van wie ook een aantal muurschilderingen in de stad te vinden zijn langs de Blind Walls Gallery-route.
Het magazine is in een beperkte oplage uitgebracht. Heb je geen exemplaar kunnen bemachtigen, dan kan je hier de digitale versie downloaden.
In dit speciale jaar wordt er geen fysiek programmaboekje uitgebracht. Alle informatie over het programma, lokaties en activiteiten is terug te vinden op onze website.
lees minder
Comité Breda op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Breda?

Open Monumenten Dagen Breda wordt georganiseerd in opdracht van gemeente Breda. De organisatie  is in handen van STROOM i.s.m. Studio ZooLies

logo-stroom.png                  Logo-Studio-ZooLies-kaal.png

Deelnemende plaatsen

Dorpen binnen de gemeente Breda:

Bavel
Ulvenhout
Teteringen
Prinsenbeek

 
Onze partners
Instagram
Hashtag #OMDBreda