Open monumentendag 2019

Comité Bronckhorst

 
Ontdek de mooiste monumenten
van Bronckhorst en omgeving.

Algemene informatie. Tijdens het tweede weekend van september zijn jaarlijks de Open Monumentendagen. Landelijk zijn duizenden monumenten gratis te bezichtigen en uiteraard is in de lees verder...

Algemene informatie.

Tijdens het tweede weekend van september zijn jaarlijks de Open Monumentendagen. Landelijk zijn duizenden monumenten gratis te bezichtigen en uiteraard is in de gemeente Bronckhorst ook van alles te zien en te beleven.

De Open Monumentendagen zijn dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijk thema is dit jaar Plekken van plezier. Ook de gemeente Bronckhorst  geeft hier op geheel eigen wijze invulling aan. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en zijn diverse monumenten deels te bezoeken.  Daarnaast zijn er ook exposities over de Wederopbouw periode 1945-1965 te zien in Hengelo, Steenderen en Vorden. De openingsavond in Bronckhorst is op woensdag 11 september met een lezing over de wederopbouw en het leven in de jaren 50 en 60.

Stichting Open Monumenten Comité Bronckhorst bestaat uit vertegenwoordigers van  Historische Verenigingen en andere deskundigen.  Deze stichting organiseert sinds 2008 het Open Monumenten Weekend.
Voor vragen kunt u contact opnemen met somsen@oudzelhem.nl

We zien u heel graag op 14 en 15 september! 

Voorzitter Harry Somsen, Gerda Ellenkamp, Jan Berentsen, Jan Wolters, Anton Baars, Theo Janssen en Karel en Ineke Cornegoor.

Stichting Open Monumenten Comité Bronckhorst.

lees minder
Comité Bronckhorst op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen