Open Monumentendag 2023

Comité Bunschoten

 
 

Comite OMD Bunschoten

De Open Monumentendag in Bunschoten is vooral een digitale Monumentendag. Verschillende monumenten als de Botterwerf, de visafslag, de BU 210 en andere botters in de lees verder...

De Open Monumentendag in Bunschoten is vooral een digitale Monumentendag. Verschillende monumenten als de Botterwerf, de visafslag, de BU 210 en andere botters in de Museumhaven, zijn een week eerder (2 september) op de Visserijdag geopend. Op de Open Monumentendag zelf zijn enkele monumenten geopend zoals Korenmolen de Hoop, de Nederlandse Hervormde Kerk, de Noorderkerk, de begraafplaats en Museum Spakenburg (niet gratis tenzij met een museumkaart). Ook de Stadsweiden en de Grebbelinie zijn ‘geopend’.

Daarnaast is een tweetal wandelroutes gemaakt die langs verschillende monumenten lopen. Een voor Bunschoten en een voor Spakenburg. Via QR-codes op die kaart, is meer informatie over de betreffende monumenten te vinden. Het voordeel hiervan is dat de informatie over de monumentendag niet alleen op Open Monumentendag is te raadplegen. Bovendien ook nog eens gewoon thuis.

Met de QR-code op de monumenten is direct informatie over het betreffende monument te verkrijgen.

lees minder

Levend Erfgoed

Er zijn twee wandelingen gemaakt langs open en gesloten monumenten. Die zijn hieronder te downloaden.

Er zijn twee wandelingen gemaakt langs open en gesloten monumenten. Die zijn hieronder te downloaden.

lees minder
Comité Bunschoten op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Bunschoten?

Het comite maakt onderdeel uit van het Centrum voor Erfgoed & Cultuur in de gemeente Bunschoten.

De stichting Centrum voor Erfgoed & Cultuur is opgericht door vijf instellingen: Stichting Botterwerf Spakenburg, Stichting Korenmolen De Hoop Bunschoten, Stichting Monumenten Bunschoten, Stichting Bunschoter Botter BU 210 en de Stichting Museum Spakenburg. Deze oprichting vond plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Bunschoten.

De missie van het centrum is om de plaatselijke cultuur, cultuurhistorie en het erfgoed toegankelijk en beleefbaar te maken voor inwoners en toeristen en de bewustwording en belangstelling daarvoor te bevorderen, alsmede het behoud hiervan te stimuleren. Ten einde dit te bewerkstelligen heeft het Centrum de missie om een initiërende, ondersteunende en faciliterende rol te vervullen voor de gemeente, het veld en specifiek voor de aangesloten stichtingen op dit gebied.

Deelnemende plaatsen