Open monumentendag 2019

Comité De Bilt

 
Ontdek de mooiste monumenten
van De Bilt en omgeving.

Comité Open Monumentendag De Bilt

De organisatie van de Open Monumentendag De Bilt is in handen van het Comité Open Monumentendag De Bilt. In samenhang met het landelijke thema – lees verder...

De organisatie van de Open Monumentendag De Bilt is in handen van het Comité Open Monumentendag De Bilt. In samenhang met het landelijke thema – Plekken van Plzier is een zeer interessant programma ontwikkeld met bezichtigingen van monumenten, muziek en culturele activiteiten. Een fietsroute verbindt deze monumenten en alle zes kernen van De Bilt. Het comité werkt voor deze dag samen met gemeente De Bilt, Historische Vereniging Maartensdijk en Historische Kring D’Oude School uit De Bilt en  met Online Museum De Bilt.

Daarnaast kan het comité jaarlijks steunen op tal van eigenaren en beheerders van monumenten en vele vrijwilligers, zonder wie een realisatie van Open Monumentendag De Bilt niet mogelijk zou zijn. Veel dank.

Op de drie dagen voorafgaand aan de landelijke OMD vindt het scholenproject plaats: alle basisscholen van gemeente De Bilt ontvangen in het voorjaar een uitnodiging om kinderen van groep 7 en 8 te laten deelnemen aan dit scholenproject. Inmiddels hebben zeven scholen zich opgegeven voor dit scholenproject! Kinderen maken op een speelse en interactieve manier kennis met monumenten in de eigen gemeente.

De Open Monumentendag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door gemeente De Bilt. Dank.

De organisatie van de Open Monumentendag is te bereiken via: manuella.neringbogel@gmail.com.

 

lees minder

Plekken van plezier

Onder het landelijk thema Plekken van Plezier doen vijftien monumenten hun deuren graag open in onze gemeente De Bilt. In alle zes kernen – van lees verder...

Onder het landelijk thema Plekken van Plezier doen vijftien monumenten hun deuren graag open in onze gemeente De Bilt. In alle zes kernen – van Bilthoven tot en met Groenekan – kunt u diverse monumenten bezoeken. Denk aan landgoederen, molens, kerken, zwembaden, beeldentuinen en voormalige gemeentehuizen. Hoe leuk is dat? Heeft u de datum al in uw agenda gezet: zaterdag 14 september 2019.

Zodra onze folder met alle informatie over deze dag beschikbaar is, zullen wij  deze verspreiden in bibliotheken, winkels en andere ontmoetingscentra. Ook hangen wij bij wijze van spreken onze hele gemeente vol met onze poster met informatie! Als pdf is deze folder ook digitaal beschikbaar via deze site. Daarnaast hangen wij ook spandoeken op op tien verschillende plekken in onze gemeente en verspreiden wij een fietsroute: zowel online als off line.

lees minder
Comité De Bilt op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité De Bilt?

Het comité bestaat uit de volgende personen:

 • Annemarie van Beek (communicatie)
 • Ineke van Bemmel
 • Margareth Broek (communicatie)
 • Marjan Bosma (scholenproject)
 • José Buur (scholenproject)
 • Romana Engeman (voorzitter)
 • Manuella Nering Bögel (secretaris)
 • Abe Postema
 • Ella Prins
 • Robert Schuller (muziek)
Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

Het comité OMD De Bilt werkt een programma uit met monumenten en activiteiten in de dorpskernen Maartensdijk, Hollandse Rading, De Bilt, Bilthoven, Groenekan en Westbroek.

De zes kernen en monumenten worden met elkaar verbonden met een voor deze dag uitgewerkte fietsroute.

 
Onze partners