Open Monumentendag 2022

Comité De Bilt

 
 

Open Monumentendag De Bilt 2021!

‘Fiets’ mee via www.monumentendebilt.nl/ In overleg met gemeente De Bilt, monumenteigenaren en -beheerders is gekozen voor een Open Monumentendag De Bilt fysiek en ‘online’. Er lees verder...

‘Fiets’ mee via www.monumentendebilt.nl/

In overleg met gemeente De Bilt, monumenteigenaren en -beheerders is gekozen voor een Open Monumentendag De Bilt fysiek en ‘online’. Er is een  ‘fietsroute’ ontwikkeld langs twintig bijzondere monumenten. Via www.monumentendebilt.nl/ komt u  direct op de Online fietsroute Monumenten De Bilt 2021. Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt geeft het startsein en na het bezoeken van de monumenten wordt  u bij de finish door het comité binnengehaald. De route is zelf te kiezen en zijn de monumenten eenvoudig aan te klikken. Er verschijnt een pop-up met informatie over het monument.  En ook of  en wanneer het monument te bezoeken is.  De meeste monumenten zijn op 11 september geopend. Het bijzondere is dat voor enkele monumenten een filmpje is opgenomen, waarin een eigenaar of beheerder vertelt over zijn of haar rijks- of gemeentelijk monument.

Scholenproject 

Op de drie dagen voorafgaand aan de landelijke Open Monumentendag wordt een scholenproject aangeboden.

Met dank aan

Het idee van een digitale ‘fietstocht’ is ontwikkeld en opgemaakt door Quick Scan!  communicatie uit De Bilt. Filmopnames  en -montages zijn gemaakt in overleg met en door Regio TV De Bilt. En zoals in andere jaren is nauw samen gewerkt met gemeente De Bilt, Historische Vereniging MaartensdijkHistorische Kring D’Oude School en met Online Museum De Bilt.  En last but not least  werkten alle monumenteigenaren en- beheerders belangeloos mee. Waarvoor veel dank!

Open Monumentendag De Bilt wordt financieel mede mogelijk gemaakt door gemeente De Bilt.

Reageren? 

Reacties en aanvullingen zijn altijd van harte welkom! Graag ontvangen we deze via het mailadres [email protected]

 

lees minder
Comité De Bilt op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité De Bilt?

Het comité bestaat uit de volgende personen:

 • Annemarie van Beek (communicatie)
 • Ineke van Bemmel
 • Gerrit Bloothooft
 • Margareth Broek (communicatie)
 • Marjan Bosma (scholenproject)
 • José Buur (scholenproject)
 • Romana Engeman (voorzitter)
 • Manuella Nering Bögel (secretaris)
 • Abe Postema
 • Ella Prins
 • Robert Schuller (muziek)
Deelnemende plaatsen

Het Comité Open Monumentendag De Bilt werkt een programma uit met monumenten en activiteiten in de dorpskernen Maartensdijk, Hollandse Rading, De Bilt, Bilthoven, Groenekan en Westbroek.

De zes kernen en monumenten worden elkaar verbonden met elkaar via een fietsroute.

 
Onze partners