Open Monumentendag 2021

Comité Gouda

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Gouda en omgeving.

Open Monumentendag Gouda

Met veel genoegen presenteren wij het programma voor Open Monumentendag Gouda. U vindt op deze site korte beschrijvingen van de op zaterdag 12 september opengestelde lees verder...

Met veel genoegen presenteren wij het programma voor Open Monumentendag Gouda. U vindt op deze site korte beschrijvingen van de op zaterdag 12 september opengestelde monumenten en overige panden. Niet voor niets is Gouda uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad 2015-2017’. Wij zijn er zeker van dat u, na uw bezoek, het eens zult zijn met de conclusies van de jury destijds: ‘Gouda is een zeer verrassende en bruisende stad met historische roots om trots op te zijn!’

lees minder
Comité Gouda op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Gouda?

De Stichting Open Monumentendag Gouda zet zich in voor het bekend maken van de geschiedenis van Gouda, haar omgeving en haar inwoners en het vergroten van belangstelling en draagvlak voor het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed onder de bevolking, zowel jong als oud. Hiermee wordt een zo breed mogelijk publiek bereikt, de cohesie tussen de lokale instellingen op het gebied van cultuurhistorie vergroot en de onderlinge uitwisseling van kennis bevorderd.

Zie voor meer informatie onze website: https://monumentenstad.nl/

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij zijn ANBI erkend

Stichting Open Monumentendag Gouda is door de belastingdienst aangemerkt als ‘culturele ANBI’ (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Dat houdt in dat Stichting Open Monumentendag Gouda, in voorkomende gevallen, geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn donaties en giften aan Stichting Open Monumentendag Gouda fiscaal aftrekbaar binnen de daarvoor geldende regels, zie daarvoor de informatie op de site van de Belastingdienst.
Het fiscaal- of RSIN nummer van Stichting Open Monumentendag Gouda is: 7785720

Deelnemende plaatsen
 
Onze partners
Instagram
Hashtag #omdgouda