Open Monumentendag 2024

Comité Gouda

 
 

Open Monumentendag Gouda

Met veel genoegen presenteren wij het programma voor Open Monumentendag Gouda. U vindt op deze site korte beschrijvingen van de op zaterdag 9 september opengestelde lees verder...

Met veel genoegen presenteren wij het programma voor Open Monumentendag Gouda. U vindt op deze site korte beschrijvingen van de op zaterdag 9 september opengestelde monumenten en overige panden.

Het thema van dit jaar is ‘levend erfgoed, laat monumenten spreken!’. We presenteren dit jaar een reeks van activiteiten waarin
we monumenten laten spreken en waarbij verbinding is gezocht met typisch Goudse tradities en gebruiken.

Het Centrale informatie- en servicepunt bevindt zich in de Agnietenkapel, Nieuw Markt 100. Daar is ook de vertoning van de historische tijdreis door Gouda. Meerdere keren op de dag worden toepasselijke eenakters opgevoerd bij het Tolhuis, Kleintheater Zwaan, De Vier Gekroonden en de Asschuur. Er is muziektheater in de Garenspinnerij en er zijn demonstraties in het Sluizencomplex (Donkere Sluis) en de Museumhaven Gouda/Werfhuijs. Film- en fotovertoningen zijn er in het Brugwachtershuisje, Arti Legi, Agnietenkapel en Sociëteit Concordia. In het Stadhuis op de Markt kunt u alles te weten komen over het project Gouda Tijdmachine. Muziek en zang zijn te beluisteren in de Sint-Janskerk, Sociëteit Concordia, Arti Legi, De Lichtwijzer en de Sint-Joostkapel. In Galerie de Hollandsche Maagd zijn diverse kunstenaars aan het werk.

Bij een groot aantal monumenten worden verhalen verteld, rondleidingen verzorgd en zijn informatiebladen beschikbaar. Op de dag zelf is bij het informatiepunt een inlegvel te verkrijgen met het laatst bijgewerkte overzicht van alle activiteiten. Altijd leuk en interessant zijn de nieuwe monumenten in ons programma. Deze keer zijn dat Den Gulden Vijsel, de Goudse Kegelbaan, Woonhuis met de Brug en de Voormalige Bewaarschool.

Het comité Open Monumentendag Gouda wenst alle bezoekers een fantastische reis door de tijd!

lees minder
Wie is Comité Gouda?

De Stichting Open Monumentendag Gouda zet zich in voor het bekend maken van de geschiedenis van Gouda, haar omgeving en haar inwoners en het vergroten van belangstelling en draagvlak voor het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed onder de bevolking, zowel jong als oud. Hiermee wordt een zo breed mogelijk publiek bereikt, de cohesie tussen de lokale instellingen op het gebied van cultuurhistorie vergroot en de onderlinge uitwisseling van kennis bevorderd.

Zie voor meer informatie onze website: https://monumentenstad.nl/

 

Wij zijn ANBI erkend

Stichting Open Monumentendag Gouda is door de belastingdienst aangemerkt als ‘culturele ANBI’ (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Dat houdt in dat Stichting Open Monumentendag Gouda, in voorkomende gevallen, geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn donaties en giften aan Stichting Open Monumentendag Gouda fiscaal aftrekbaar binnen de daarvoor geldende regels, zie daarvoor de informatie op de site van de Belastingdienst.
Het fiscaal- of RSIN nummer van Stichting Open Monumentendag Gouda is: 7785720

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...
Onze partners