Fotograaf: De Waag in IJsselstein - foto Beeldboot
 
Open Monumentendag 2021

Comité IJsselstein

 
 

Open Monumentendag 2021

Op zaterdag 11 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen gratis toegankelijk. Ontmoet elkaar bij rondleidingen, beklimmingen, open monumenten, tentoonstellingen,  demonstraties, lees verder...

Op zaterdag 11 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen gratis toegankelijk. Ontmoet elkaar bij rondleidingen, beklimmingen, open monumenten, tentoonstellingen,  demonstraties, audiotours en meer activiteiten.

Programma
Beide kerken, het Historisch Stadhuis, de Kasteeltoren, Museum IJsselstein, De Waag en  Korenmolen De Windotter zijn te bewonderen.  Bezoekers kunnen in de monumenten terecht voor onder andere rondleidingen, demonstraties, tentoonstellingen en beklimmingen. Doorlopend zijn er gratis audiotours via de Izi.TRAVEL app beschikbaar, zoals het Rondje Historisch IJsselstein en de ‘Canon van IJsselstein’ in Museum IJsselstein. Ook op zondag 12 september zijn enkele monumenten geopend voor het publiek en kun je een rondvaart maken langs de historische highlights.

Unieke kans: kijkje in het Zendstation
Tijdens het landelijke open monumentenweekend op 11 en 12 september 2021 zet Het Zendstation zijn monumentale deuren nog één keer voor iedereen open. Liefhebbers van de historie van het uitzenden van radio in Nederland, van bijzondere gebouwen in Dudok-stijl, maar ook liefhebbers van kunst zijn van harte welkom. In samenwerking met Het Kunstcafé uit IJsselstein wordt een veelzijdig programma ontwikkeld.

Check hier het volledige programma van Open Monumentendag 2021 in IJsselstein.

 

lees minder
Comité IJsselstein op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD2021