Open Monumentendag 2019

Comité IJsselstein

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van IJsselstein en omgeving.

Open Monumentendag 2019

Ontmoet historisch IJsselstein tijdens de landelijke Open Monumentendag Op zaterdag 14 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen gratis toegankelijk. Ontmoet lees verder...

Ontmoet historisch IJsselstein tijdens de landelijke Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen gratis toegankelijk. Ontmoet elkaar bij rondleidingen, beklimmingen, open monumenten, tentoonstellingen,  demonstraties, audiotours en meer activiteiten.  

Zaterdag 14 september zijn beide kerken, het Historisch Stadhuis, de Kasteeltoren, Museum IJsselstein, De Waag, Korenmolen De Windotter, het Brandspuithuisje en het oude ‘Hofhuis’ aan Hofstraat 8 vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen in de monumenten terecht voor onder andere rondleidingen, demonstraties, tentoonstellingen en beklimmingen. Doorlopend zijn er diverse gratis audiotours door de stad en de IJsselsteinse historie beschikbaar, zoals de ‘Canon van IJsselstein’ in Museum IJsselstein. Ook op zondag 15 september zijn enkele monumenten geopend voor het publiek.

Check hier welke monumenten open zijn.

 

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.
Instagram
Hashtag #OMD #OMD2019 #OntmoethistorischIJsselstein