Open Monumentendag 2023

Comité Krimpen aan den IJssel

 
 

Bezoek op 9 september de Krimpense monumenten!

Verscheidene monumenten in Krimpen a/d IJssel zullen de deuren openen voor bezoekers. Dit jaar valt deze mooie dag samen met de Opening Cultureel Seizoen in lees verder...

Verscheidene monumenten in Krimpen a/d IJssel zullen de deuren openen voor bezoekers. Dit jaar valt deze mooie dag samen met de Opening Cultureel Seizoen in Krimpen a/d IJssel en daarom verbinden we cultuur en erfgoed op 10 september.

De Open Monumentendag in Krimpen a/d IJssel wordt zoals elk jaar verbonden met andere dorpen in de omgeving door historische voertuigen. Tussen de Tuyter en de Open Monumenten rijden deze dag twee huifkarren met opstapplaatsen Kinderboererij, Streekmuseum en Tuyter. Ook varen er zoals elk jaar met Open Monumentendag Historische Schepen tussen Krimpen, Ouderkerk en omliggende dorpen. Zo kunnen bezoekers van deze dag zich op een heel toepasselijke manier bewegen tussen de plaatsen en deelnemen aan verschillende activiteiten die in en om monumenten plaatsvinden. De aanmeerlocatie en vaartijden worden later bekend gemaakt op deze website.

Het volledige programma zal uiterlijk in augustus op deze pagina worden gepubliceerd.

lees minder
Comité Krimpen aan den IJssel op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Krimpen aan den IJssel?

Melissa Moria – Streekmuseum Krimpenerwaard

Wij zijn ANBI erkend

Aan de Stichting Streekmuseum Krimpenerwaard is door de Belastingdienst de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) verleend.  Het Streekmuseum is een toegankelijke ontmoetingsplaats voor instellingen en personen die zich in de breedste zin bezighouden met het culturele erfgoed van de Krimpenerwaard.

Deelnemende plaatsen

Naast de monumenten in Krimpen a/d IJssel zelf, worden er in omliggende steden en dorpen ook evenementen georganiseerd. Er zijn bijvoorbeeld elk jaar boottochten met Historische schepen tussen de gemeentes.