Fotograaf: foto 7-11-1944, ZB Beeldbank Zeeland, recordnr. 66463
 
Open Monumentendag 2022

Comité Middelburg

 
 

Open Monumentendag Walcheren in teken van De Slag om de Schelde

Corona Als gevolg van de Corona-pandemie is vorig jaar Open Monumentendag in onze gemeente niet doorgegaan. Hoewel er op dit moment weer veel mogelijk is, lees verder...

Corona

Als gevolg van de Corona-pandemie is vorig jaar Open Monumentendag in onze gemeente niet doorgegaan. Hoewel er op dit moment weer veel mogelijk is, zijn er tevens zorgen over de ontwikkelingen en is het op dit moment nog onduidelijk hoe de situatie in september zal zijn. Daarnaast is het in diverse monumenten moeilijk dan wel onmogelijk om 1,5m afstand van elkaar te houden.

Andere opzet

We vinden het belangrijk dat Open Monumentendag voor iedereen veilig en verantwoord verloopt en daarom hebben we gekozen voor een openlucht variant met als thema De Slag om de Schelde.

Samen met de gemeente Veere en Vlissingen stellen we een kaart samen waarop monumenten, objecten en (film)locaties rondom dit thema worden aangegeven. Bezoekers kunnen daarmee hun eigen wandel- of fietsroute uitstippelen langs locaties waar de herinnering aan de Slag nog tastbaar aanwezig is, zoals de bunkers en versperringen van het Landfront Vlissingen, de plek van de Duitse overgave op de Dam in Middelburg maar bijvoorbeeld ook de filmlocatie bij het Zeeuws Archief.

Bezoekers

Of er bezoekers kunnen worden ontvangen is afhankelijk van de op 11 september geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid. We gaan er op dit moment nog vanuit dat er geen bezoekers binnen kunnen worden toegelaten.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.