Open Monumentendag 2021

Comité Middelburg

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Middelburg en omgeving.

Open Monumentendag Walcheren in teken van De Slag om de Schelde

Corona Als gevolg van de Corona-pandemie is vorig jaar Open Monumentendag in onze gemeente niet doorgegaan. Hoewel er op dit moment weer veel mogelijk is, lees verder...

Corona
Als gevolg van de Corona-pandemie is vorig jaar Open Monumentendag in onze gemeente niet doorgegaan. Hoewel er op dit moment weer veel mogelijk is, zijn er tevens zorgen over de ontwikkelingen en is het op dit moment nog onduidelijk hoe de situatie in september zal zijn. Daarnaast is het in diverse monumenten moeilijk dan wel onmogelijk om 1,5m afstand van elkaar te houden.

Andere opzet
We vinden het belangrijk dat Open Monumentendag voor iedereen veilig en verantwoord verloopt en daarom hebben we gekozen voor een openlucht variant met als thema De Slag om de Schelde.

Samen met de gemeente Veere en Vlissingen stellen we een kaart samen waarop monumenten, objecten en (film)locaties rondom dit thema worden aangegeven. Bezoekers kunnen daarmee hun eigen wandel- of fietsroute uitstippelen langs locaties waar de herinnering aan de Slag nog tastbaar aanwezig is, zoals de bunkers en versperringen van het Landfront Vlissingen, de plek van de Duitse overgave op de Dam in Middelburg maar bijvoorbeeld ook de filmlocatie bij het Zeeuws Archief.

Bezoekers
Of er bezoekers kunnen worden ontvangen is afhankelijk van de op 11 september geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid. We gaan er op dit moment nog vanuit dat er geen bezoekers binnen kunnen worden toegelaten. Indien de regels het toestaan oordeelt u zelf of u bezoekers wilt ontvangen waarbij u dan uiteraard toeziet op naleving van de geldende regels.

lees minder

De Slag om de Schelde

Samen met de gemeente Veere en Vlissingen stellen we een kaart samen waarop monumenten, objecten en (film)locaties rondom het thema De Slag om de Schelde lees verder...

Samen met de gemeente Veere en Vlissingen stellen we een kaart samen waarop monumenten, objecten en (film)locaties rondom het thema De Slag om de Schelde worden aangegeven. Bezoekers kunnen daarmee hun eigen wandel- of fietsroute uitstippelen langs locaties waar de herinnering aan de Slag nog tastbaar aanwezig is, zoals de bunkers en versperringen van het Landfront Vlissingen, de plek van de Duitse overgave op de Dam in Middelburg maar bijvoorbeeld ook de filmlocatie bij het Zeeuws Archief.

lees minder
Comité Middelburg op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD2021