Open Monumentendag 2022

Comité Nederlandse Tuinenstichting

 
 

Groene Monumentendag in Nederland

We hebben weer een aantal monumentale tuinen bereid gevonden om dit weekend, of één van de twee dagen, open te zijn voor het publiek. Deze lees verder...

We hebben weer een aantal monumentale tuinen bereid gevonden om dit weekend, of één van de twee dagen, open te zijn voor het publiek. Deze prachtige groene monumenten horen veelal bij een buitenplaats, een boerderij, een klooster, kasteel of landgoed. Hier ligt eeuwenoude kennis opgeslagen van moestuinen, fruitteelt, grachtenstelsels, vijvers en andere waterpartijen.

Met de Groene Monumentendagen wil de NTs laten zien hoe belangrijk groen erfgoed is voor onze samenleving. Zeker nu de klimaatverandering doorzet en de monocultuur in landschap en tuinen oprukt. De NTs doet er daarom alles aan om onze groene monumenten te beschermen en de kennis daarover te vergroten. Lees meer over de deelnemende tuinen op de website van de NTs:

Nederlandse Tuinenstichting

Een groot aantal eigenaren van monumentale tuinen was enthousiast bereid om hun poorten te openen. We zijn verheugd om te melden dat er dit jaar 42 tuinen te bezoeken zijn.

Wilt u tijdens Open Monumentendag een groen monument bezoeken? Kijk dan op de NTs-website of de website van Open Monumentendag om te zien welke tuinen open zijn en wanneer. Niet iedere tuin is beide dagen open, en ook de openingstijden kunnen verschillen. Wij wensen wij u veel groenplezier op 10 en 11 september!

lees minder
Comité Nederlandse Tuinenstichting op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen