Open Monumentendag 2022

Comité Doorn

 
 

12 open monumenten en 5 activiteiten

Het OMD Comité Doorn heeft in 2021 drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet. Het zijn een fietsroute van 13 km langs lees verder...

Het OMD Comité Doorn heeft in 2021 drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet. Het zijn een fietsroute van 13 km langs alle 12 geopende monumenten en twee wandelroutes. Een wandelroute van 2 km voor de kids met online historische spelvragen én een wandeling van 9½ km langs 40 plekken, waar informatieborden u over de lokale geschiedenis vertellen. Deze bijzondere wandelroutes zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Vertel het Door(n). Ze worden op eigen gelegenheid verkend en komen ook langs de open monumenten in het centrum van Doorn. Alle routes zijn niet bewegwijzerd. Verder hebben twee monumenten gratis eigen activiteiten georganiseerd. Kortom, dit wordt een ‘historische’ kennismaking met het ruim 11 eeuwen oude dorp, dat op de zuidflanken van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug ligt.

Tot slot vragen we u nadrukkelijk om tijdens uw bezoek aan de monumenten de coronamaatregelen te volgen. Houd 1,5 meter afstand, volg eventuele looproutes en blijf thuis bij klachten.

lees minder
Wie is Comité Doorn?

Het Comité Open Monumentendag Doorn bestaat uit vier enthousiaste leden van de Doornse Historische Vereniging “Thorheim”. Het Comité stelt zich tot doel om het cultuurhistorische erfgoed -monumenten en bezienswaardigheden- van het ruim 11 eeuwen oude dorp Doorn bij een groot en breed publiek voor het voetlicht te brengen.

V.l.n.r.: Peter, Christine, Anneke en Rieno.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.