Open Monumentendag 2021

Comité Doorn

 
 

12 open monumenten en 5 activiteiten

Het OMD Comité Doorn heeft in 2021 drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet. Het zijn een fietsroute van 13 km langs lees verder...

Het OMD Comité Doorn heeft in 2021 drie routes langs historische en mooie plekken in Doorn uitgezet. Het zijn een fietsroute van 13 km langs alle 12 geopende monumenten en twee wandelroutes. Een wandelroute van 2 km voor de kids met online historische spelvragen én een wandeling van 9½ km langs 40 plekken, waar informatieborden u over de lokale geschiedenis vertellen. Deze bijzondere wandelroutes zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Vertel het Door(n). Ze worden op eigen gelegenheid verkend en komen ook langs de open monumenten in het centrum van Doorn. Alle routes zijn niet bewegwijzerd. Verder hebben twee monumenten gratis eigen activiteiten georganiseerd. Kortom, dit wordt een ‘historische’ kennismaking met het ruim 11 eeuwen oude dorp, dat op de zuidflanken van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug ligt.

Tot slot vragen we u nadrukkelijk om tijdens uw bezoek aan de monumenten de coronamaatregelen te volgen. Houd 1,5 meter afstand, volg eventuele looproutes en blijf thuis bij klachten.

lees minder

"Mijn monument is jouw monument"

12 Doornse monumenten openen hun deuren om u op zaterdag 11 september 2021 hartelijk te kunnen verwelkomen: Buitenplaats Doornveld, Driebergsestraatweg 27, Eerste Gereformeerde kerk, Kerklaan lees verder...

12 Doornse monumenten openen hun deuren om u op zaterdag 11 september 2021 hartelijk te kunnen verwelkomen:

 • Buitenplaats Doornveld, Driebergsestraatweg 27,
 • Eerste Gereformeerde kerk, Kerklaan 16,
 • Historische thee-/moestuin Bartiméus, Forêtweg 5 (halverwege Doorn en Driebergen)
 • Huis Doorn met themawandeling in park, Dienstengebouw en Kapel,
 • IJskelder, ingang vanaf de Dorpsstraat: tegenover de IJskelderlaan, én vanuit het westen op de Molenweg: 100 meter na het Rosarium linksaf,
 • Kampweg kerk, Kampweg 22,
 • Ludenkapel, Berkenweg 33,
 • Maarten Maartenshuis, Amersfoortseweg 98,
 • Maartenskerk, Kerkplein 1,
 • Oude Algemene Begraafplaats, Amersfoortseweg (tegenover de basisschool) met rondwandeling,
 • Oudheidkamer, hét historische informatie- en documentatiecentrum, op de 1e etage van het Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 14.
 • Villa Aardenburg, met verplichte online registratie vooraf.
lees minder
Comité Doorn op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Doorn?

Het Comité Open Monumentendag Doorn bestaat uit vier enthousiaste leden van de Doornse Historische Vereniging “Thorheim”. Het Comité stelt zich tot doel om het cultuurhistorische erfgoed -monumenten en bezienswaardigheden- van het ruim 11 eeuwen oude dorp Doorn bij een groot en breed publiek voor het voetlicht te brengen.

V.l.n.r.: Peter, Christine, Anneke en Rieno.

Deelnemende plaatsen

Het Comité Doorn werkt in de Stichting Open Monumenten Dagen Utrechtse Heuvelrug samen met de Comités uit Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Amerongen en Maarn-Maarsbergen.