Open Monumentendag 2022

Comité Oude IJsselstreek

 
 

Open Monumentendag wordt in Oude IJsselstreek gevierd op zaterdag 11 september 2021. Hoewel coronamaatregelen ons nog steeds parten spelen, is het comité Open Monumentendag OIJ lees verder...

Open Monumentendag wordt in Oude IJsselstreek gevierd op zaterdag 11 september 2021. Hoewel coronamaatregelen ons nog steeds parten spelen, is het comité Open Monumentendag OIJ er toch in geslaagd ook dit jaar een leuk programma in elkaar te zetten. De aandacht gaat grotendeels uit naar DRU Industriepark waar het kan gebeuren dat u door mensen met een beperking op weg wordt geholpen in het programma. Immers, het thema dit jaar is gericht op inclusie waarbij wordt geprobeerd om monumenten voor iedereen toegankelijk te maken. Bij het centraal informatiepunt kunt u het programma meenemen en over het terrein lopen om tal van activiteiten te bezoeken (zie Activiteiten). Er zijn rondleidingen over het terrein om 10.30, 12.00 en 14.00 uur, waarbij de rondleiding van 12.00 uur speciaal bedoeld is voor mensen met een beperking.
Daarnaast zijn nog meer monumenten geopend zoals Laurentiuskerk Varsseveld, de protestantse kerken in Etten, Terborg en Silvolde, Halte Bontebrug in Bontebrug en kunt u een kijkje nemen bij boerderij Wilbrinkshof op de Wals waar brood in het oude bakhuisje wordt gebakken. Bij de voormalige St.Jorisschool in Terborg wordt u ontvangen door twee rondleiders die u meenemen door het gebouw.

Op zondag 12 september is de NPB-kerk in Varsseveld (expositie van Ad Helmink) tussen 11.30 en 16.00 uur geopend.

lees minder
Wie is Comité Oude IJsselstreek?

Het comité Open Monumentendag OIJ bestaat dit jaar uit Peter van Toor (Oudheidkundige Vereniging OVGG), Vincent Erinkveld (Oudheidkundige Vereniging OVGG), Aggie Daniëls (Terborg), Hascha van der Voo (IVN), Lidy Löwenthal (VVV OIJ) en Melinda Meijer (gemeente OIJ). Zij worden daarnaast ondersteund door Betty Pieperiet (werkgroep Inclusie OIJ) en Luca Renting (DRU IP).

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...