Open Monumentendag 2022

Comité Soest

 
 

Stichting Comité Open Monumentendagen Soest-Soesterberg.

Binnen de gemeente Soest worden de open monumentendagen georganiseerd door de Stichting Comité Open Monumentendagen Soest-Soesterberg in nauwe samenwerking met de gemeente Soest. Het comité lees verder...

Binnen de gemeente Soest worden de open monumentendagen georganiseerd door de Stichting Comité Open Monumentendagen Soest-Soesterberg in nauwe samenwerking met de gemeente Soest. Het comité bestaat uit een team van meerdere organisaties uit de gemeente Soest zoals de Soester Boerendansgroep, de RK geloofsgemeenschap van Soest en Soesterebrg, de stichting Kunst en Cultuur van de Oude kerk van Soest, de Historische vereniging Soest-Soesterberg en het Groot Gaesbeeker Gilde van Soest. Jaarlijks wordt er gekeken naar het landelijk thema en wordt het team aangepast met organisaties die mede invulling kunnen gaan geven aan het landelijk thema.

lees minder
Comité Soest op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Soest?

Het comité (ondergebracht in de Stichting Comité open monumentendagen Soest – Soesterberg) in Soest -Soesterberg bestaat volledig uit vrijwilligers. De vrijwilligers zijn afkomstig uit verschillende organisaties die zich onder andere bezighouden met Kunst, Cultuur en Cultureel erfgoed binnen de gemeente Soest. Het bestuur (DB) bestaat uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Het DB wordt steeds uitgebreid met Vrijwilligers uit andere organisaties. Gezamenlijk vormen zij het AB. Per jaar kan het AB wisselende vrijwilligers hebben. Dit hangt af van het landelijk thema. Het DB zijn vaste personen om de stichting te runnen.

Deelnemende plaatsen

De gemeente Soest bestaat uit Soest en Soesterberg. Soest en Soesterberg is één gemeente. De naam Soesterberg is ontstaan in het verre verleden naar aanleidi8ng van de vestiging van de oude vliegbasis Soesterberg.