Open Monumentendag 2023

Comité Tiel

 
 

Comité OMD Tiel

Na enkele jaren van stilte besloot Tiel in 2018 weer mee te doen met de Open Monumentendag, dit ontzettend leuke evenement kon jarenlang niet plaatsvinden lees verder...

Na enkele jaren van stilte besloot Tiel in 2018 weer mee te doen met de Open Monumentendag, dit ontzettend leuke evenement kon jarenlang niet plaatsvinden omdat het landelijk gelijk viel met Tiels grootste festijn van het jaar: Appelpop en het Fruitcorso.

Omdat de beide evenementen niet meer in één weekend gehouden worden kreeg de Open Monumentendag weer een kans. Wel alleen op de zondag omdat vrijdagavond en zaterdag tevoren het grootste gratis popconcert Appelpop gehouden wordt.

De Tielse Oudheidkamer is de initiatiefnemer, erfgoed is een belangrijk speerpunt van hun beleid.

Beleef de geschiedenis van Tiel!

Leerlingen van de Latijnse School die met degens door de stad liepen, de moord in het Ambtmanshuis, het harde werken van zalmvissers aan boord van de schokker Neeltje Jantje, de kinderen van het weeshuis en de gevechten op ‘Quade Paesdag van 1378, momenten uit de bewogen geschiedenis van Tiel. Het verhaal van dat rijke verleden wordt ook verteld door historische gebouwen als de St. Caeciliakapel, details als het luikje in de muur van de St. Maartenskerk of de bijzondere grafmonumenten op de begraafplaatsen die getuigen van het leven van bekende en minder bekende Tielenaren.  U kunt tijdens de Open Monumentendag op 10 september tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met het bijzonder en bewogen verleden van een van de oudste steden van het land, Tiel.

Traditiegetrouw begint de Open Monumentendag, na de officiële opening door de wethouder, om 12.00 u met een concert op het carillon door stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek.

 

 

lees minder
Comité Tiel op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Tiel?

Er neemt een aantal organisaties deel aan de Open Monumenten Dag in Tiel:

  • Stichting behoud traditie van de Tielsche kermiskoek
  • Stichting Stadsherstel Tiel
  • Stichting Ter Navolging Tiel
  • Tiel Bijzonder Verleden
  • Vereniging Waardevol Tiel
  • Oudheidkamer Tiel e.o.
  • Stichting Carillon Tiel
Deelnemende plaatsen