Open Monumentendag 2020

Comité Epe

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Epe en omgeving.

Inkijk in de 300 jaar oude bijzondere bouw, inrichting en leven van Veluws Museum Hagedoorns Plaatse - ook voor kinderen

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een boerderij uit 1715 van het type Hallenboerderij. De boerderij – het monument Men had een losse cent, dat kun lees verder...

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een boerderij uit 1715 van het type Hallenboerderij.

De boerderij – het monument
Men had een losse cent, dat kun je wel zien, en de bouwer had ervaring met boerderijbranden. Er zijn dus bijzondere afwijkende elementen in deze boerderij, die het niet goedkoper maakten. In die tijd een stenen boerderij, temidden van vakwerkboerderijen? Wat zal er geroddeld zijn.

Harde werkers waren het, de boerderijbewoners, en onze rondleiders vertellen u graag over het boerenleven toen in de regio, en over het werken op de boerderij aan de hand van talloze cultuur-historische objecten.

Natuurlijk wordt er ‘live’ gesponnen, klompen gemaakt, gesmeed enz., om u in de sfeer te brengen. Maar ook om bij het zien te ruiken.

Want dan beleef je het leven uit die tijd van wat dichter bij…. je voelt het…

Tentoonstellingen
Op de boerderij tref je ook een paar onderduikersplekken aan. Want er zijn maar liefst DRIE tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog in het kader van “75 jaar bevrijding”.  Koop als herinnering aan uw bezoek de prachtige boekjes die het museum hierover speciaal heeft uitgebracht. (Volwassenboekje € 2,50 en kinderboekje gratis).

Verder een prachtige moestuin, een Bijen educatiegebouw “de Bijenstal”en u kunt alles lezen en zien over ons DUURZAAMHEIDSPROJECT.

KIDS

Er is een apart programma voor kinderen. Volg onze website: www.hagedoornsplaatse.nl.

CORONA

Omdat het museum beschikt over 400 – 500 m2 tentoonstellingsruimte, plus extra het erf en het terrein, kan de 1 1/2 meter ruimte tussen mensen gewaarborgd worden. (Als mensen zich daar zelf ook aan houden natuurlijk). Desinfecteermiddel op diverse plekken aanwezig.

lees minder

Kijk niet alleen, maar beleef dit monument Hagedoorns Plaatse

Tijdens de Open Monumentendag op de zaterdag, worden er rondleidingen gegeven. In deze rondleidingen zal geattendeerd worden op een aantal niet reguliere details in de lees verder...

Tijdens de Open Monumentendag op de zaterdag, worden er rondleidingen gegeven. In deze rondleidingen zal geattendeerd worden op een aantal niet reguliere details in de bouw van het monument.
De inrichting is van rond 1900. Alle cultuur-historische objecten zijn authentiek.

Er zijn verrassingen te ontdekken voor wat betreft de bestemming van de boerderij. Voor de kinderen is er mogelijkheid tot een Escaperoomspel op de Deel in de boerderij.
Tevens kunnen kinderen gebruik maken van een aantal opgestelde Oudhollandse spelen.

Tijdens de Open Monumentendag worden ook een paar ambachten live uitgebeeld, om ook niet alleen te zien, maar ook te ruiken en daardoor intenser te ervaren.

De Open Monumentendag op Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is daarom niet alleen een kijkdag, maar:

een kijk – leer – doe – beleef – ervaar dag.

 

lees minder
Comité Epe op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #Hagedoornsplaatse