Pers

Informatie voor pers

Over de BankGiro Loterij Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Sinds 2016 is de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, de hoofdpartner van de Open Monumentendag. Met dit evenement willen de BankGiro Loterij en Open Monumentendag gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

De Open Monumentendag is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days. Het landelijke thema van de BankGiro Loterij Open Monumentendag is vaak geïnspireerd door het Europese thema. Voor 2020 is gekozen voor het thema ‘Leermonument’, hiermee sluiten we aan bij het thema van de European Heritage Days: Heritage and Education.

Beeldmateriaal en informatie over Open Monumentendag

Algemeen beeldmateriaal van de BankGiro Loterij Open Monumentendag vind je op deze pagina.

Ontvang je graag andere persbeelden, wil je meer informatie over de BankGiro Loterij Open Monumentendag of over het thema van 2020 ‘Leermonument’? Neem dan contact op met Communicatie Open Monumentendag. Email: communicatie@monumentenland.nl Telefoon: 033-2091000.

Logo en logogebruik

Je kunt ons logo downloaden in verschillende formaten. Hoe je het logo gebruikt, lees je in het document richtlijnen gebruik logo Open Monumentendag.

Neem contact met ons op indien je de logo’s in een ander bestandsformaat wilt ontvangen (EPS of TIFF) via info@openmonumentendag.nl.