Open Monumentendag De Fryske Marren


Ook in de Fryske Marren hebben de verschillende werkgroepen weer een bijzonder programma langs deuren die anders gesloten blijven.

In de regio Gaasterlân-Sleat wordt de Open Monumentendag om 10:00 uur bij de Mallemok geopend waarna we u graag mee op reis nemen langs de elementen uit het leven van toen: torens, molens, musea, monumenten, bijzondere exposities en de historische binnenstad van Sloten. U bent van harte welkom bij de opening om 10:00 uur.

In Lemmer speelt nostalgie de hoofdrol tijdens het Nazomeren in Lemmer op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. De vissersboten in de binnenhaven in het historische centrum van Lemmer schilderen het Lemster decor van ooit. Dit weekend is het tevens Werelderfgoed weekend. U kunt dan ook een bezoekje brengen aan het UNESCO-monument het Woudagemaal. Kijk voor meer info op www.nazomereninlemmer.nl.

In Joure bent u van harte welkom in Museum Joure hét familiemuseum vol oude ambachten en techniek. Daarnaast kunt u een rondleiding krijgen door de Jouster Toer en een kijkje nemen bij de molen. Kijk voor meer informatie op www.museumjoure.nl.  • Delen via 

Algemene informatie

Informatiepunt
Bezoekerscentrum Mar en Klif
Brink 4
8567 JD Oudemirdum
0514-571777
email
website