Open Monumentendag Groningen


BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI

Zaterdag 9 september a.s. viert Groningen haar 22ste editie van Open Monumentendag. Het landelijke thema dit jaar is Boeren, Burgers en Buitenlui. Daarmee ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties.

Er is een veelzijdig programma samengesteld in samenwerking met alle deelnemende gebouwen, zodat er voor iedereen iets te zien en te bleven zal zijn. Een speciale kaart Noar Stad beschrijft vier historische routes langs de oude uitvalswegen van en naar de stad Groningen. In deze kaart worden telkens 14 gebouwen nader uitgelicht; al met al leveren zij een mooi gevarieerd bebouwingsbeeld op: van landelijk buitengebied via dorpsachtige buurten naar stedelijk centrum. De routes zijn geschikt om te fietsen. Deze Noar Stad kaart is gratis af te halen in de Martinikerk.

En er is nog veel meer. U neemt een digitale duik via de Erfgoedkaart in de rijke historie van de stad Groningen in de Martinikerk, u ontdekt hoe monumenten zelf als inspiratiebron kunnen dienen voor andere kunsten, of u neemt een kijkje in een villa van architect Egbert Reitsma. En natuurlijk zijn de belangrijkste historische gebouwen in en buiten de stad traditiegetrouw weer open voor het publiek. Per locatie staan de openingstijden in de programmafolder vermeld, want niet alle gebouwen zijn de hele dag geopend. Nieuw dit jaar zijn de Oud-Katholieke Sint Martinuskerk, de Goede Herderkerk en de oudbouw van de muziekschool aan de Sint Jansstraat. Alle activiteiten en rondleidingen zijn gratis.

Net als vorig jaar is er ook een Engelse en Duitse flyer, zodat buitenlandse inwoners en toeristen kennis kunnen maken met monumentaal Groningen.

Informatie: op werkdagen van 04 t/m 08 september via T. 050-367 82 31

Opgave voor de activteiten is verplicht en kan van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 september tussen 10.00 en 16.00 via telefoonnummer 06.42.69.46.66

Centraal informatiepunt tijdens Open Monumentendag
Martinikerk, Martinikerkhof 3
T. 06.25.16.93.60

Actuele informatie: http://erfgoed.groningen.nl/monumentendag/  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG Groningen

email
website