Open Monumentendag Maasgouw


In de gemeente Maasgouw vinden een variëteit van activiteiten plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. In beginsel zijn de openingstijden op 8 september van 12.00 tot 17.00 uur; op 9 september van 11.00 tot 17.00 uur. Wijken de tijden af, dan wordt dat vermeld.

– Op zaterdag 8 september doet een gids tweemaal het verhaal over een aantal markante persoonlijkheden uit Stevensweert, die een niet onbelangrijke rol hebben gespeeld in Europees verband. Tijden: 13.30 en 15.00 uur. Locatie: Streekmuseum, Jan v. Steffeswertplein 1, Stevensweert.

– Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt er een rondvaart plaats door de haven van Maasbracht. Hierbij wordt het internationale verhaal van de haven verteld. Tijden13.30 en 15.00 uur. Locatie: Maas Binnenvaartmuseum, Havenstraat 12, Maasbracht. Kosten: € 5 p.p., kinderen onder 12 jaar gratis. Bezoek aan Maas Binnenvaartmuseum op beide dagen gratis.

– Op zaterdag 8 en zondag 9 september worden rondleidingen verzorgd in het Maasstadje Wessem. Het internationale verhaal van het handelsstadje is thema. Bezoek aan de St. Medarduskerk is ingesloten. Tijd: 15.00 uur. Locatie: Markt.

– Op zaterdag 8 en zondag 9 september vinden er rondleidingen plaats in de Abdijkerk van Thorn. Hierbij passeren de internationale aspecten van de kerkgeschiedenis de revue. Tijd: 15.00 uur. Locatie: Kerkberg 1.

– Traditiegetrouw zijn de drie monumentale molens in de gemeente op zaterdag 8 en zondag 9 september geopend, wordt er het verhaal van de molen verteld en wordt het maalwerk in werking gezet. In de Leonardusmolen te Maasbracht is bovendien een tentoonstelling over de geschiedenis van de molen te zien. In de Hompesche Molen in Stevensweert wordt op 9 september vanaf 13.00 uur het ambachtelijk dorsen van graan gedemonstreerd en licht een imker het verhaal van de Hompesche honing toe. Locaties: Hompesche Molen, Molendijk 6, Stevensweert; Leonardusmolen, Zuidsingel 1a, Maasbracht; Lindertmolen, Molenstraat 69, Beegden.

– Op zaterdag 8 en zondag 9 september is de poort van de Kapel O.L. Vrouw v. h. Heilig Hart in Panheel geopend. Locatie: Thornerweg 2, Panheel.

   • Delen via 

Algemene informatie

Informatiepunt
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
0475 561085