Open Monumentendag Westerveld


Open Monumentendag 2017: “Boeren, Burgers en Buitenlui!”

Graag verwelkomen wij u tijdens Open Monumentendagen 2017 in de gemeente Westerveld: ‘Het nationale park van Drenthe’!
De landelijke opening van dit bijzondere en grote culturele evenement vindt dit jaar plaats in de gemeente Westerveld, gelegen gelegen tussen de nationale parken Het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud en vanwege de groene uitstraling ook wel ‘Het nationale park van Drenthe’ genoemd.

Het landelijke thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’ vindt u gedurende dit weekend terug in allerlei activiteiten; zelfs tot en met het bloemencorso in Frederiksoord! Uiteraard openen ook diverse monumenten hun deuren voor het publiek. U kunt onder andere de oudste gebouwde monumenten van Nederland (de hunebedden) bekijken, maar ook een icoon van de 21e eeuw; het top-100 rijksmonument de Radiotelescoop van Dwingeloo.

Ook de adelijke historische havezate Oldengaerde en historische buitenplaats Overcinge zetten hun deuren open. Verder kunt u onder andere een kijken nemen in de imposante Pancratiuskerk met gewelfschildering en in kleinste houten kerkje van Drenthe in Zorgvlied. Een overzicht van alle deelnemende monumenten vindt u op http://www.openmonumentendag.nl/gemeente/westerveld/

Activiteiten
Tijdens het Open Monuementenweekend in ‘Het nationale park van Drenthe’– van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september – kunt u talloze activiteiten bezoeken: zoals het op de lijst van immaterieel erfgoed opgenomen beroemde bloemencorso van Frederiksoord of een voorstelling van het Shakespearetheater in Diever. De nachtelijke beleving zal op vrijdag plaatsvinden in de kernen Dwingeloo, en het voor een UNESCO werelderfgoed status genomineerde Frederiksoord (Koloniën van Weldadigheid)

Het OERmuseum in Diever is op zaterdag 9 en zondag 10 september gratis toegankelijk en neemt u mee in de bewoningsgeschiedenis van ons oerlandschap, die maar liefst 10.000 jaar terug in de tijd gaat.
Op zondag 10 september kunt ook gratis een kijkje nemen in Museum ‘De Koloniehof’ in Frederiksoord. Hier beleeft u het unieke verhaal van de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Daarnaast vindt u er alle informatie over de weg naar de mogelijke UNESCO Werelderfgoedstatus van de Koloniën van Weldadigheid.

Programma & meer informatie
Bezoek onze website www.hetnationaleparkvandrenthe.nl voor het programma en ontdek de beleefbare historie van dit unieke stukje Drenthe tijdens de 31e Open Monumentendagen van 7 tot en met 10 september 2017; en like ons op Facebook:
facebook.com/openmonumentendaggemeentewesterveld  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Informatiepunt
Het Spikehuus
Boskampsbrugweg 2
7971 CL Havelte
06 46948944
email
website