Nog geen comité bij u in de buurt? Stel er zelf een samen!


Start een comité Open Monumentendag
Start een comité Open Monumentendag

Enerzijds mensen die vanuit hun functie te maken hebben met monumenten, anderzijds mensen die vanuit interesse graag (vrijwillig) meewerken aan dit bijzondere evenement. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen, alle betrokkenen vinden het én belangrijk om monumenten te beschermen én willen ze ook onder de aandacht brengen van een groot publiek.

De verantwoordelijkheid voor het eigen programma tijdens Open Monumentendag ligt bij deze comités. Zij bedenken de activiteiten die passen bij het landelijke thema, benaderen monumenteigenaren om mee te doen, schrijven teksten voor wandelroutes en folders enzovoort. Projectbureau Open Monumentendag ondersteunt de landelijke comités zo goed mogelijk door bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten te organiseren en materialen aan te leveren. Maar zonder de inzet van alle vrijwilligers (gemiddeld zo’n 18.000!), hun harde werken, hun bereidwilligheid en creativiteit, was en is Open Monumentendag ondenkbaar.

Stel uw eigen comité samen!

Het animo is groot, 80 procent van alle Nederlandse gemeenten doet mee aan de Open Monumentendag, dat wil zeggen dat er zo’n 330 comités meewerken. Maar het kan zo zijn dat er in uw gemeente nog geen comité Open Monumentendag bestaat. In dat geval nodigen wij u van harte uit om, misschien samen met enkele andere liefhebbers van monumenten en historie, een comité te vormen. Mail ons om te informeren naar de mogelijkheden!

 

Stuur mij de nieuwsbrief

De Sleutel, digitale nieuwsbrief van Stichting Open Monumentendag
  • Abonneer u gratis op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Lees meer »

Uw gift is welkom

Doneren aan Stichting Open Monumentendag