In Mijn Monument delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen. Zij vertellen over ‘hun’ monument: een monument waarmee zij om de een of andere reden een bijzondere band hebben.

Beleef deze monumenten door hun verhalen en laat u inspireren!

Het benzinestationnetje in Amersfoort

Maike Smid (16 jaar)

"Ongeveer 2 jaar geleden fietsten we met school naar een sportdag, toen we langs een lelijk gebouwtje kwamen: rood en met paarden er op. Pas veel later, toen het was verbouwd, zag ik het weer. Ik vond het er gaaf uitzien. Omdat ik juniorgids zou worden voor de Open Monumentendagen kreeg ik uitleg over het gebouw en heb ik me er in verdiept."

Een benzinepomp voor de deur

"Heel bijzonder is de zwevende kiosk. Dit gedeelte was vroeger ook zo en het is cool dat ze het zo terug gerestaureerd hebben. Ook de twee grote deuren aan de zijkant, waar vroeger auto’s naar binnen reden voor reparaties, zijn hetzelfde gebleven. Grappig is dat er een benzinepomp voor de deur staat. De kleuren blauw en grijs van het stationnetje passen goed bij de Eem, die ernaast loopt. Het is slim dat er nu een ijssalon in het benzinestationnetje is gekomen. Er komen veel mensen en ze hebben er lekker ijs. Na iedere training voor het gidsen kregen we een ijsje, heerlijk!"

 

U kunt dit monument bezoeken tijdens de Open Monumentendag dit jaar. Kijk hier voor meer informatie.