In Mijn Monument delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen. Zij vertellen over ‘hun’ monument: een monument waarmee zij om de een of andere reden een bijzondere band hebben.

Beleef deze monumenten door hun verhalen en laat u inspireren!

Kasteel Wisch in Terborg

Aggie Daniëls

"Kasteel Wisch is een beetje geheimzinnig omdat je alleen één kant van de gebouwen kunt zien. Achter het kasteel ligt een prachtig park met vijvers en bijzondere bomen die alleen op dagen dat het is opengesteld, te zien is. Dat geheimzinnige is ook het mooie, als je het dan een keer wèl kunt bezoeken, gaat er een wereld open.

Het oudste deel van Kasteel Wisch is de 15e-eeuwse ronde toren. Het kasteel is deels in erfpacht gegeven aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen en wordt bewoond."

Het is elke keer weer bijzonder

"Ik kwam in 1991 in Terborg wonen. Op de dagelijkse wandeling gaan we vaak naar het kasteel en blijven dan netjes aan de voorkant. Door een gelukkig toeval – ik zit in het comité Open Monumentendag en we wilden de tuinen graag openstellen – kwam ik bij de jonkheer terecht, die graag mee wilde werken. Van het een kwam het ander, ik schreef een artikel in de Monumentenkrant en ging een foto vragen bij zijn moeder, de jonkvrouwe. Ik werd hartelijk ontvangen en zij vond het leuk als ik nog eens zou komen. Nog regelmatig ga ik op bezoek en zij vertelt over haar ouders en grootouders. Ik voel me bevoorrecht, het is elke keer weer bijzonder om er te zijn."