Echoput

De Echoput (rijksmonument) is in 1809 gegraven als drinkwatervoorziening voor Berlijn. Jarenlang was de Echoput een toeristische trekpleister en menig schoolreisje ging hier dan ook naartoe. De Spiegel van 1959 meldde dat circa 60.000 mensen jaarlijks in het donkere gat staren en dat in de dertiger jaren onder andere wapens, hoedenspelden, verlovingsringen, vulpennen en brillen naar boven zijn gekomen. Het monument is sinds 1977 gesloten voor publiek en is uitsluitend bij bijzondere gelegenheden zoals de Open Monumentendagen te bezichtigen.
De familie Klosse kwam ruim 60 jaar geleden naar de Echoput en dat was het begin van een rijke geschiedenis: het bedrijf is in die jaren gegroeid van theehuis tot sterrenrestaurant met een 5-sterren designhotel inclusief vergaderruimtes, hotelbar en een kookschool. De specialiteiten van De Echoput zijn altijd wildgerechten en bijzondere wijn-spijscombinaties.
Chef-kok Jaap Klosse was zijn tijd ver vooruit en volgde de ontwikkelingen van de Franse keuken op de voet. Door deze instelling en dankzij zijneigen wildspecialiteiten werd De Echoput een van de eerste sterrenrestaurants van Nederland. Zijn zoon Peter Klosse nam het stokje over en raakte gefascineerd door smaak: hij promoveerde op smaak en richtte de ‘Academie voor Gastronomie’ op. Ook schreef hij diverse culinaire boeken. Het restaurant bood naast wild en wijn-spijscombinaties ook menu’s met ‘multi-sensorische elementen’. Inmiddels staat Karel, de zoon van Peter, aan het roer. In zijn gerechten staat vooral de smaak van de natuur centraal: bomen, struiken, kruiden, planten, groenten, wild, paddenstoelen en andere bosvruchten uit de bosrijke omgeving worden in de lekkerste gerechten verwerkt.

Activiteiten:
– Bezoek puthuisje onder leiding van putgids Frank de Jongh
– Vertelgenootschap verhaalt over de geschiedenis van en doet een nieuwe onthulling over De Echoput
– Proef Champignons Dordogne en andere specialiteiten (tegen betaling)
– Kleine expositie met oude foto’s

  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Adres
Amersfoortseweg 86
7346AA Hoog Soeren
website

Openingstijden
zaterdag 8 sep 11:00 - 17:00 uur
zondag 9 sep 11:00 - 17:00 uur

Bijzonderheden
Kijk voor details en laatste informatie op www.monumentendagenapeldoorn.nl