Monument

CODA

programma
Za
Zo

Adres

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 17:00
zo 13 sep. 17:00 - 11:00
Reserveren

Achtergrond informatie uitklap icoon

Met een bibliotheek, museum en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Tijdens de Open Monumentendagen is op zaterdag iedereen welkom in het CODA Auditorium bij presentaties over de bouwplannen op het terrein van het voormalige Sportfondsenbad aan de Van Huutstraat, die ook verbouwing en herbestemming van de voormalige KWS MULO-school aan de Kerklaan omvatten.
Ook is dat een mooie gelegenheid om stil te staan bij de architectuur van CODA zelf. Ontdekken, beleven, samen maken of in alle rust vanaf een stoel op reis gaan, de gebouwen van CODA zijn ervoor gemaakt! Het bibliotheekdeel aan de Vosselmanstraat is, evenals het gemeentehuis op het Marktplein, een ontwerp van architect Hans Ruijssenaars.
Bepalend aan zijn ontwerp zijn de verticale zichtlijnen die op verschillende verdiepingen garant staan voor een mooie lichtinval. CODA Museum en CODA Archief zijn in 2002 aangebouwd en werden ontworpen door architect Herman Hertzberger, wiens naam ook verbonden is aan het ontwerp van het voormalige Centraal Beheercomplex en aan de uitbreiding van schouwburg Orpheus.
Dit jaar is tussen CODA Bibliotheek en CODA Museum een nieuwe centrale entree gebouwd, wederom ontworpen door Hans Ruijssenaars. In dit entreegebouw vind je onder andere CODA Winkel en CODA Café. Dit nieuwe grand café is niet alleen een plek om een kop koffie te drinken voordat je naar binnen gaat, maar het is ook een bestemming op zich.

Kijk voor details en laatste informatie van het OMD programma in Apeldoorn op www.monumentendagenapeldoorn.nl

Leermo(nu)ment

”Een levenlang leren”  + Veluwse Cantorij (op Zaterdag)

Kijk voor details en laatste informatie van het OMD programma in Apeldoorn op www.monumentendagenapeldoorn.nl

Deel dit monument

Adres

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 17:00
zo 13 sep. 17:00 - 11:00
Reserveren

Achtergrond informatie

Type monument:
Openbaar gebouw
Oorspronkelijke functie:
Museum
Huidige functie:
Museum en kenniscentrum
bekijk alle monumenten in
Apeldoorn
Instagram
Hashtag #