Monument

De Cultuurschuur

Za
1 activiteit

Adres

Loggersplein 1, Wieringerwerf

In het kort

  • Vrijwilligers van De Cultuurschuur verzorgen rondleidingen door het pand.

Openingstijden

za 11 sep. 10:00 - 17:00

Achtergrond informatie uitklap icoon

De Cultuurschuur is hét culturele hart van Wieringerwerf. Met een grote groep vrijwilligers wordt hard gewerkt aan de instandhouding van het pand en worden er tal van activiteiten georganiseerd. Er zijn zo een 35 huurders die een ruimte in het pand hebben gehuurd: van yogastudio tot dansschool. Het is allemaal te vinden in de Cultuurschuur.

Het pand uit 1955 is gebouwd als gemeentehuis van de Wieringermeer. De geschiedenis van de polder is door het gebouw verweven. Op de gevel is de waterstand zichtbaar gemaakt (NAP) en door het pand vertellen sgraffito’s in tien scénes de geschiedenis van de Wieringermeer in 1930-155. Meer informatie over de muurschilderingen leest u in een artikel van het Noord-Hollands Dagblad, zie hier.

 

 

Wist je dat?

Het voormalige gemeentehuis te Wieringerwerf is een voorbeeld van traditionalistische naoorlogse raadhuisbouw en als belangrijk voorbeeld van het werk van architect J.F. Berghoef. Het pand is van cultuurhistorische waarde vanwege de ontwikkeling van Wieringerwerf en de gemeente Wieringermeer na de tweede wereldoorlog en de monumentale wandkunst binnenin het gebouw.

Deel dit monument

Adres

Loggersplein 1, Wieringerwerf

In het kort

  • Vrijwilligers van De Cultuurschuur verzorgen rondleidingen door het pand.

Openingstijden

za 11 sep. 10:00 - 17:00

Achtergrond informatie

Type monument:
Openbaar gebouw
Oorspronkelijke functie:
Gemeentehuis
Architect:
J.F. Berghoef
Bouwperiode:
1955
Huidige functie:
Cultuurschuur
bekijk alle monumenten in
Wieringerwerf
Instagram
Hashtag #