Monument

De Middenhof

Adres

Molenweg 31, Terwolde

In het kort

  • IJsselhoeve
  • Achterhuis, erf en tuin opengesteld
  • Terras met koffie/thee/limonade

Praktische informatie

Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig

Achtergrond informatie uitklap icoon

Deze mooie IJsselhoeve ligt tussen de boerderijen Hof te Rijssen en Hof ter Waarde in; vandaar de naam ‘De Middenhof’. Deze drie boerderijen waren vroeger in eigendom van de familie Schokkenkamp, die één van de belangrijkste boerenfamilies in deze omgeving was. De rijkdom van de familie is goed te zien in de luxueuze afwerking van deze grote boerderij.

Op De Middenhof wordt u gastvrij onthaald door ’s Heeren Loo, die de boerderij in gebruik heeft. Medewerkers van ’s Heeren Loo vertellen u het een en ander over de boerderij en haar geschiedenis. Het achterhuis met de deel, de tuin en het erf zijn opengesteld. De deel bevat nog veel authentieke details, zoals een ouderwetse steenoven en een graanpletter. De mooie tuin in Engelse landschapsstijl is in oude luister hersteld.

Verder kunt u genieten van een kopje koffie, thee of limonade. Er is een ruim terras waar u even kunt uitrusten en er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig voor bezoekers.

Fietsroute

Speciaal voor de Open Monumentendag zijn er 2 fietsroutes langs de opengestelde monumenten gemaakt. U komt langs De Middenhof door fietsroute “noord” te volgen. Deze fietsroute vindt u door op de volgende link te klikken: OMD route noord

Wist je dat?

De boerderij wordt bewoond en bewerkt door mensen met een verstandelijke beperking. Deze bewoners vinden het erg bijzonder dat bezoekers op de Open Monumentendag hun woning komen bekijken en genieten hier zeker van (ondanks dat ze het ook heel spannend vinden!).

Deel dit monument

Adres

Molenweg 31, Terwolde

In het kort

  • IJsselhoeve
  • Achterhuis, erf en tuin opengesteld
  • Terras met koffie/thee/limonade

Praktische informatie

Er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig

Achtergrond informatie

Type monument:
Boerderij
Oorspronkelijke functie:
Boerderij
Bouwperiode:
1868
Huidige functie:
Zorgboerderij
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Terwolde