Monument

Ford museum

Thema
Za
Zo

Adres

Tullekensmolenweg 33, Apeldoorn / Beekbergen

Openingstijden

za 14 sep. 11:00 - 17:00
zo 15 sep. 11:00 - 17:00

De Tullekensmolen is een watermolen met de status van gemeentelijk monument, aan de Oude Beek in Beekbergen. De molen werd rond het jaar 1535 gebouwd door het Sint Pietersgasthuis – nadat zij toestemming van Karel van Gelre hadden verkregen – en diende als korenmolen. Er zijn authentieke onderdelen van de watermolen aanwezig en deze zijn deels werkend te zien.
De oude watermolen is nu in gebruik als museum – over drie verdiepingen – met heel veel oude automobielen en veel oud speelgoed, motoren, fietsen en huisraad uit oude tijden. Het biedt onderdak aan een collectie Ford oldtimers vanaf bouwjaar 1907 tot 1935. In deze periode heeft Ford diverse types gebouwd waarvan het ‘model T’ een van de bekendste is. ‘Model A’ is aanwezig in diverse uitvoeringen.
Naast deze prachtige auto’s die allemaal in rijdende staat zijn vindt u een collectie van foto’s, auto-miniaturen, Ford-accessoires, fietsen en vele andere interessante dingen. Voor kinderen een feest en voor de ouderen een feest der herkenning.
In het museum is een bezoekerscentrum gevestigd waarin over de geschiedenis van het pand wordt verteld en rondleidingen worden gehouden.

Deel dit monument

Adres

Tullekensmolenweg 33, Apeldoorn / Beekbergen

Openingstijden

za 14 sep. 11:00 - 17:00
zo 15 sep. 11:00 - 17:00
bekijk alle monumenten in
Apeldoorn / Beekbergen
Instagram
Hashtag #