Monument

Hervormde Oude Kerk

Za
In de kerk kunt u genieten van een kleine tentoonstelling met spullen die vroeger, maar ook nu in de kerk worden gebruikt. Ook zijn er foto’s te bezichtigen van hoe de kerk er vroeger uit zag.

Adres

Kerkplein 11, Putten

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00

Nederlands Hervormde Kerk, in oorsprong laat-gotisch, eenbeukige dorpskerk uit de15e eeuw, met driezijdig gesloten, door kruisribgewelven overdekt koor.Vermoedelijk 16e eeuwse, rechtgesloten noordbreuk. Een kapel en sacristie aan de zuidzijde werden in 1932 gesloopt ten behoeve van uitbreiding van het schip in quasi gotische vormen. Aan de noordzijde eveneens storende aanbouwen. Van het oude meubilair is ondermeer van belang: een eiken preekstoel uit 1624 en een tekstbord uit 1961. Doophek XVIIa. Een verbouwing van het inwendige vond plaats in 1965 – 1966, waarbij men het oude meubilair handhaafde en een vijftal gave 17e eeuwse zerken ontdekt werden die een nieuwe plaats in de kerk gekregen hebben.
De eenvoudige bakstenen toren van de Nederlands Hervormde Kerk maakt een 16e eeuwse indruk en bestaat uit drie geledingen, waarvan de bovenste galmgaten met bakstenen vorktraceringen bezit. Slanke naaldspits. In de toren een 15e eeuwse luidklok.

Deel dit monument

Adres

Kerkplein 11, Putten

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00
bekijk alle monumenten in
Putten
Instagram
Hashtag #